Jak navinout těsto na válec - trdlo: Chce to trpělivost, trochu šikovnosti a půjde to snadno
Trdelník je maďarské sladké pečivo z kynutého těsta. Podobá se dutému válci a svému jménu vděčí válečku ze dřeva, které se nazývá trdlo. Těsto, namotané na válečku, se peče nad dřevěným uhlím a po upečení se obaluje v cukru, skořici a ořišcích.
Jak správně navíjet těsto na trdelníky? Každý z nás už někdy viděl, jak se trdelník připravuje a ochutnal ho. Kdo ale vlastní dřevěné trdlo, na kterém se trdelníky pečou? Poradíme vám, jak si vyrobit vlastní trdelník a improvizovat při výrobě trdla.
Jak navinout těsto na trdlo
Připravíme si kynuté těsto podle receptu na trdelníky:
- Vykynuté těsto rozválíme na tenkou placku, z které nakrájíme pásky. Ty navineme na trdlo tak, aby se kraje trochu překrývaly. Také můžeme vytvořit válečky z těsta, které namotáme na trdlo a oválíme na stole, aby se těsto spojilo.
- Trdelník pomažeme máslem, obalíme ve skořici a upečeme v troubě. Po upečení můžeme ještě jednou potřít máslem a obalit ve směsi cukru, skořice a oříšků.
- Nemáme-li trdlo, pomůžeme si navinutím těsta na plechovky od limonády nebo na malé zavařovačky. Minitrdelníky můžeme namotat na kovové kremrolové trubičky.
Pokud si na velké trdelníky netroufnete, zkuste si připravit minitrdelník podle našeho videoreceptu. S námi to určitě zvládnete:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 11 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 21 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Trdelníky z kynutého těsta: Zatímco na trhu za něj dáte kolem 80 Kč, stejně velký doma vyjde na 12 Kč, příprava není nijak složitá
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře