Švýcarské ražniči: Vykouzlete snadnou a cenově dostupnou dobrotu na špejli
Objevte kouzlo švýcarského ražniči. Jedná se o jednoduchý recept z několika dostupných surovin, které stačí napíchnout na špejli, obalit a opéct. Příprava je snadná a máte do zásoby originální způsob, jak potěšit rodinu i případné hosty.
Pochoutky na špejli vždy potěší svou hravostí i vzhledem. Tentokrát na ně napíchnete sýr se šunkou a společně je obalíte ve vajíčku se strouhankou. Po opečení vytváří křupavou krustičku s lahodně vláčným středem. Skvělý tip podle videonávodu si zamiluje nejeden strávník.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Švýcarské ražniči
Jak už víte, tentokrát si připravíte ražniči se šunkou a sýrem. Pokud ale chcete pokrm obohatit, můžete přidat třeba cibuli, žampiony nebo jiné oblíbené suroviny. S přípravou vám pomůže praktický videonávod na švýcarské ražniči a další inspiraci najdete přímo v článku.
Švýcarské ražniči krok za krokem
Pojďte si s námi projít jednoduchý postup.
- Nejprve si nachystejte 1 plátek eidamu v celku (váha asi 100g a tloušťka 1 cm), 2 plátky šunky v celku (asi 200 g, tloušťka 1 cm). Podle potřeby strouhanku na obalení a 1 vejce. Opečte ve vhodném oleji na smažení.
-
Sýr i šunku nakrájejte na kostičky o hraně asi 3×3 cm a střídavě je napichujte na špejli či jehlu.
-
Špíz obalte nejprve ve vajíčku a poté ve strouhance, postup zopakujte alespoň dvakrát, aby vznikl pevný obal.
-
Připravené špízy osmažte na rozpáleném oleji. Nejdříve zprudka, poté oheň stáhněte a špíz pomalu dosmažte ze všech stran, aby se sýr i šunka dobře prohřály.
-
Jako přílohu podávejte čerstvý zeleninový salát, hranolky nebo tatarskou omáčku.
Věříme, že se vám špízy vydaří a přejeme dobrou chuť.
Podívejte se na přehled dalších cenově dostupných a oblíbených jídel, která potěší nejen vaši peněženku.
Komentáře