Trezírovací špičky, zdobičky a sáčky: Bez nich dort krásně neozdobíme
Trezírování je cukrářská technika, při které naplníme krém, čokoládu nebo polevu do trezírovacího sáčku s trezírovací špičkou a díky nim vytváříme na dortech vkusně tvarované růžičky, ozdoby, nápisy a dekorace.
Každý, kdo někdy zdobil dort krémem nebo šlehačkou, potřeboval cukrářský sáček, zdobicí špičku nebo speciální zdobičku, bez které se neobejde výroba některých zákusků. Trezírování je kreativní technika pro amatérské i profesionální cukráře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou trezírovací cukrářské pomůcky
Jsou tři druhy pomůcek, z nichž dvě jsou pro zdobení dortů důležité.
- Trezírovací sáček se vyrábí ze silikonu (pro opakované použití) nebo z čiré jednorázové fólie. V minulosti se používaly plátěné pytlíky, které se musely prát, nebo sáčky od mléka, které nepropouštěly vlhkost a po použití se prostě vyhodily. Do růžku sáčku se vystřihne otvor pro vysunutí zdobicí špičky.
- Trezírovací špičky jsou duté plastové nebo kovové kužely s ozdobně řezanou špičkou, které zasuneme do prostřihnutého otvoru v sáčku tak, aby polovina špičky koukala ven. Z nenápadných zoubkovaných okrajů můžeme vytlačováním krému, polevy nebo těsta vytvářet mnoho dekorativních ozdob.
- Trezírovací zdobičky jsou speciální zdobicí špičky, které vytvářejí na moučníku složité krémové květy (ruské špičky). Jsou to zdobičky na vytváření věnečků, likérových špiček nebo širokých pásů na nanášení krému na boky dortu. Cukrářky ocení zdobičky na výrobu trávy, krémových lístečků a tulipánů.
O zdobičkách a cukrářských sáčcích už víme všechno - nyní potřebujeme recept na dobrý krém, kterým ozdobíme moučník. Na přípravu báječného kakaového krému, který se nesráží, se podíváme ve videu:
Komentáře