Tuňák steak s hranolky: Příprava je prostá, gurmánský zážitek z něj nezapomenutelný
V jednoduchosti je krása a příprava steaku z tuňáka to jen potvrzuje. Možná vás překvapí, že si tuto oblíbenou mořskou rybu nemusíte dopřávat pouze z konzervy. Čerstvé tuňákové maso je dobře dostupné a navíc velmi rychle hotové. Ideální volba, když si chcete připravit něco snadného a opravdu si pochutnat.
Jak jste se již dozvěděli, tak příprava steaku z tuňáka nebude potřebovat mnoho vaší pozornosti. Tuto zdraví prospěšnou rybu stačí jen posolit, přidat čerstvě nadrcený pepř a zakápnout olejem. Tuňák není dobrý, když je vysušený, proto i tepelná úprava bude velmi rychlá.
Jak připravit tuňák steak s hranolky
Rybí maso přináší do našeho jídelníčku důležitou pestrost a u tuňáka tomu není jinak. Pojďte krok za krokem k dokonale připravenému steaku, který si zamilujete.
- Připravte si 2 steaky z tuňáka (po 150 g), hranolky z brambor, 1 plátek másla, olivový olej, sůl a barevný pepř. K podávání ještě salátek nebo čerstvé mango.
-
Steaky z tuňáka, ideálně chlazené (nebo i mražené), opláchněte studenou vodou, osušte a potřete z obou stran olivovým olejem.
-
Poté je osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a nechte 30–60 minut odležet v chladu.
-
Na pánvi rozehřejte malé množství oleje, vložte steaky a zprudka je opečte. Při otočení přidejte plátek másla a pokračujte v přípravě podle toho, jak moc propečený steak preferujete. Na každou stranu stačí 2–3 minuty.
-
Po opečení nechte maso 3–5 minut odpočívat a teprve poté podávejte.
-
Jako příloha se skvěle hodí křupavé hranolky, a také na kostičky nakrájené čerstvé mango, které dodá jídlu osvěžující kontrast. Vhodný je také lehký salátek.
Hranolky, které se ke steaku hodí jako příloha, můžete připravit různými způsoby a vyplatí se vědět i další vychytávky, které zaručí dokonalý výsledek.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře