

Utopenci od cvrndy
Suroviny 10 porcí
- Nálev:
- 1 l vody
- 4 dcl octa
- 2 lžičky cukru
- 4 bobkové listy
- 4 nové koření
- 10 kuliček pepře
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 10 špekáčků
- červená paprika
- grilovaci koření
- cibule
Postup přípravy receptu
Svaříme nálev a necháme vychladnout.
Špekáčky oloupeme, nařízneme, vkládáme do nich plátky cibule a v řezu je můžeme lehce potřít (dijonskou) hořčicí.
Potřeme je směsí grilovacího koření, sladké papriky, případně špetky chilli a naskládáme do sklenice. Můžeme ještě prokládat další cibulí a vložíme 1 feferonku (já dávám zavařenou), zalejeme nálevem a necháme alespoň týden uležet.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Utopenci od cvrndy
-
A SCIMJE ZALE VATE JAKSE DELA TA NALEV JANEVIM ANI COTOJE CHCISI UDELAT UTOPENCE A JAK DLOUHO MUZU NECHAT ULOZIT J,JASEM TONIKDY NEDELAL TAK NEVIM ALE CHISTAM SETO UDLAT,.
-
Dělám je také, jen tam ještě přidávám 1/2 litru kečupu ... jsou výborné. Právě jsem je dodělala, budou za 10 dní na dovču akorát
-
Dělám dost podobně, vím že jsou skvělý, naložený je nemám, do konce roku už pořádně uleželý nebudou, nevadí budou dýlejc, zítra nakoupím potřebné ingredience a udělám je.Doufám že taťka si je dá s námi a né že zase bude ve špitále.
-
My byli rychlejší, máme naloženo. Stejné suroviny i téměř stejný postup, proto můžu ty Tvé utopence všem doporučit.
-
Cvrndo, ty vypadají věru dobře a tak ti dávám 2.bod
-
Moc se mi líbí tví utopenci