Jak správně připravit steak z tuňáka? Máme pro vás pět tipů a názorné video
Tuňák má velmi chutné rybí maso, které je bohaté na proteiny a omega-3 mastné kyseliny, neboli zdravé tuky. Nenechte se ale zmást, maso obsahuje minimum sacharidů a hodí se tedy do zdravého jídelníčku i k redukci váhy.
Proč jíst tuňáka
Stejně jako další ryby, tak i tuňák je našemu zdraví velmi prospěšný. Obsahuje důležité vitamíny, minerály a mastné kyseliny, které se podílejí na správné činnosti srdce a mozku, navíc snižují hladinu krevního tlaku. Neobsahuje žádné sacharidy, a proto si tuňáka s čistým svědomím můžeme dopřát i v rámci diety 1-2 krát týdně.
Mohlo by vás zajímat
Jak na steak z tuňáka
Vyzkoušejte místo konzervované varianty připravit z tuňáka lahodný a nezapomenutelný steak, který je šťavnatý a rozplývá se na jazyku. Kořeníme jen solí a pepřem.
Máme pro vás několik osvědčených tipů:
- Steak připravujeme krátce, pouze 2-3 minuty z každé strany, aby byl šťavnatý a uvnitř zůstal růžový.
- Kořeníme solí a čerstvě mletým pepřem, víc není třeba.
- Používáme maso přímo z chladničky.
- Po upečení necháme 3-5 minut odpočinout na talíři.
- Jako přílohu můžeme zvolit oblíbený salát s pečivem, nebo citronovou omáčku a opékané brambory.
Příprava steaku z tuňáka podle videa
Správně připravený steak je šťavnatý a uvnitř narůžovělý. Používáme nejlépe chlazený filet z tuňáka, který obsahuje minimum vody proti mraženému. Tuňáka osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Dáme chvíli marinovat a na rozpáleném oleji opečeme krátce z obou stran.
Celý postup můžete zhlédnout v našem videu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 4 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 5 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ryby jsou plné vitamínů a zdravých tuků. Podle čeho poznáte opravdu čerstvý kousek?
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Komentáře