Tuňák po chunansku

Ryby Doba přípravy: 30 minut 21 názorů

Ryby Doba přípravy: 30 minut 21 názorů

Suroviny 2 porce

2 steaky tuňáka
2 stroužky česneku
asi 2 cm kořene zázvoru
1 střední cibule
2 PL ostré sojové omáčky
1 PL Sherry
60 ml čistého vývaru
olej
sůl
cukr
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, zázvor a česnek nasekáme na co nejjemnější kousky.

  2. Rozpálíme olej a restujeme cibuli.

  3. Než se nám cibule orestuje osolíme tuňáka a ogrilujeme ho asi 2 minuty z každé strany. Po ogrilování dáme bokem.

  4. Do orestovné cibule přidáme zázvor a česnek, promícháme, přilijeme sojovou omáčku, sherry, vývar a cukr.

  5. Promícháme a vložíme tuňáka.

  6. Přikryjeme pokličkou a pozvolna dusíme 10 minut.

  7. Po 10 minutách odklopíne, přidáme plamen a odpařujeme tekutinu dokud omáčka nezhoustne. Tuňáka stále přeléváme omáčkou. Pokud máte rádi ostré, omáčku dochutíme chilli.

Komentáře k receptu Tuňák po chunansku

  • spagetka spagetka

    jo: vývaru, který máte, podle receptu může být zeleninový - ten bych dala já,ale určitě i třeba rybí nebo drůbeží. Hovězí bych nevolila, je silnější. pro vysvětlení - mám vždy v mrazáku několik druhů vývarů, takže není problém

    Odpovědět

  • jo jo(neregistrovaný)

    60ml vývaru:
    ale (z) čeho?

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Recept vypadá dobře, posílám bod:yes::yes::-). Pro mne to bohužel není, prostě mi tuňák chutná jen v konzervě:-):-(

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • nofrona nofrona

  • senky senky

    Velmi lákavé:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    Tak tohle určitě zkusím... Jenom váhám - mraženého tuňáka z Kauflandu, nebo chlazeného od Varmuži? Tam jsem ho obdivoval nedávno. Překrásné stejky!!! Teda... i cenově. Moc jsem váhal, jestli si dát v mé oblíbené hospůdce 32 piv, nebo si koupit kilo tohoto masíčka!!!;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    vypadá to nádherně, u nás ryby můžeme:-p:-p:yes::yes::-)):-K

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Tuňák vždy a všude :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Tuňák vypadá jako syrová ryba kouzelně, ale už ji po jedné zkušenosti nikdy nechci, ale máš to pěkné Vašku:-K:-p:-p:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tuňák je jediná ryba, která mi nechutná. Nicméně v tomto provedení jsem ho ještě nejedla a vypadá božsky;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Á, tak tady ho máme tučnáka:-D, teda tuňáka. No vypadá to nádherně, hned bych zakrojila. Tyhle asijské chutě já můžu k jakémukoliv masu. Super:-p:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:delikatesa:-*:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    kujííí:-K:-K:-K, zas jsem chytřejší, nechtělo se mi guglit a zeměpis je moje velmi slabá stránka hned po pracovním vyučování:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: tuňák recept tunák recepty tunák- recepty tuňák v troubě kure po hunansku recept recepty tuňák v celku tuňak tunák pečený v celku pečený tuňák v celku recept tunák kuře po chunansku kure po chunansku recept recept na tuňáka top recepty- tunák recepty na tunaka recept na přípravu tuňáka kure po hunansku recepty tunak pečený tuňák v troubě recepty z tuňáka