Provensálský tuňák

Ryby Doba přípravy: 30 minut 1 názor

Ryby Doba přípravy: 30 minut 1 názor

Suroviny 4 porce

300 g přepůlených cherry rajčat
1 lžíce extra panenského olivového oleje
3 stroužky česneku
2 lžičky tymiánu
1 hrst čerstvé bazalky
1/2 šálku černých oliv, nakrájených na plátky
4 ks (každý 125 g) steaků z tuňáka
sůl
bílý pepř
pečivo k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky, snižte teplotu a vše 7 až 10 minut restujte. Občas promíchejte, rajčata ani bylinky nesmějí ztmavnout. Odstavte a vmíchejte olivy.

  2. Na vysokou teplotu rozehřejte grilovací pánev, potřete ji olejem a steaky z tuňáka z každé strany asi minutu opékejte.

  3. Na talíře rozdělte rajčatovou směs a přidejte k ní na plátky pokrájený steak. Podávejte ozdobené bylinkou a s čerstvým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Komentáře k receptu Provensálský tuňák

  • Ramila Ramila

    Výborné, moc jsme si pochutnali a určitě ještě uvařím :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: čerstvý tuňák provensálský recept