Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky jsou jedním z nejoblíbenějších jídel, a to nejen mezi dětmi. Co kdybychom si je tentokrát připravili jako zapékané jídlo s tvarohovou náplní? U všech strávníků budeme mít zaručený úspěch a do dalšího dne jistě nic nezbude.

Smažení palačinek jistě všichni známe. Ani jejich zapékání se nemusíme bát, postup je jednoduchý a svižný. Tvarohová náplň v palačinkách bude neodolatelná a perfektní. Do receptu můžeme využít i palačinky, které nám zůstaly z předchozího dne.

Jak zapéct palačinky s tvarohem

Nejvíce času nám zabere smažení palačinek, ostatní už je záležitostí chvilky.

  1. Nejdříve usmažíme palačinky na jejichž těsto potřebujeme: 500 ml mléka, 2 vejce, 1 lžíci oleje, 1 lžičku cukru, 125 g hladké mouky, 125 g polohrubé mouky a špetku soli. 
  2. Hotové palačinky potřeme tvarohovou náplní z 375 g tvarohu, 1 vejce, 1, vanilkového cukru, citrónové kůry, 60 g cukru, rozinek a případně mléka či smetany pro správnou hustotu náplně.
  3. Namazané palačinky srolujeme nebo skládáme do šátečků a rovnáme do vymazaného pekáče.
  4. Pekáč přikryjeme a dáme zapéct.
  5. Mezitím, co se palačinky pečou, si připravíme zálivku z 200 ml mléka, 1 vejce, 1/2 vanilkového cukru a 20 g cukru.
  6. Pekáč s palačinkami vyndáme, zalijeme připravenou zálivkou a dáme dopéct do trouby.
  7. Podáváme pocukrované cukrem moučkou.
Pro názornost se můžeme podívat na postup zapékání palačinek v následujícím videu, kde uvidíme všechny jednotlivé kroky:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky