Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na zdravé palačinky ze špaldové mouky. Díky banánu můžeme vynechat i vejce
Zdroj: pixabay, thechuk

Honí vás mlsná, ale zároveň chcete udělat něco dobrého pro své zdraví? Vsaďte na kvalitní a zdravé potraviny. Co si třeba připravit chutné špaldové palačinky se spoustou ovoce?

Pozitivní vliv špaldové celozrnné mouky

Konzumace celozrnných obilnin snižuje nebezpečí vzniku srdečních chorob, cukrovky, obezity i infarktu. Využijme těchto pozitivních vlivů celozrnných obilnin. Pokud navíc použijeme špaldovou mouku, která je bohatší na vitamíny i minerální látky než klasická pšenice, pak jistě děláme mnoho pro své zdraví.

Jak připravit palačinky ze špaldové mouky

Pro přípravu těsta na špaldové palačinky potřebujeme:

  • 500 ml mléka
  • 300 g špaldové mouky
  • 1 vejce
  • špetku soli

Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto, ze kterého pečeme na pánvi nebo na palačinkovači tenké palačinky.

Jak udělat bezvaječné špaldové palačinky 

Pokud chceme udělat bezvaječnou variantu palačinek, pak vejce nahraďme banánem. Nemusíme se ani bát vynechat mléko a použít pouze vodu. Těsto umixujeme z těchto surovin:

  • 500 ml mléka nebo vody
  • 1 banán
  • 200 g špaldové mouky
  • špetka soli

Pokud chceme palačinky s výrazněji banánovou chutí, pak použijeme 2 banány, ale zároveň ubereme mouku na 150 g.

Jak ochutit palačinky

Palačinky podáváme s ovocnou omáčkou nebo rozvarem a dozdobíme celými kusy ovoce. Palačinky můžeme připravit i ve slané variantě. Jak na pohankové palačinky se špenátem názorně uvidíme v následujícím videu:

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie