Vaření v tlakovém hrnci - nejlepší recepty
Takřka každá česká rodina má svůj papiňák, neboli tlakový hrnec. Má silné stěny a je pevně uzavíratelný, takže umožňuje vařit o vyšším tlaku, než je okolní tlak atmosferický, a tedy i o vyšší teplotě (až 120 °C). Díky němu je příprava omáček či polévek nejen rychlejší, ale díky úspoře energie také levnější. A výsledné pokrmy jsou voňavější a šťavnatější.
Pokud svůj tlakový hrnec ještě nemáte, na trhu jich najdete spoustu. Jejich cena se obvykle pohybuje mezi jedním a třemi tisíci korun. Receptů na přípravu pokrmů v tlakovém hrnci je pak dost a dost. A další si můžete odvodit z obyčejných receptů na omáčky a polévky, které jen přizpůsobíte zrychlené přípravě pod vysokým tlakem. Mít tlakový hrnec je vážně fajn, věřte tomu!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 9 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami