Jehněčí guláš z tlakáče
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu. Příprava je jednoduchá, jen si na ni musíte vyhradit dostatek času.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 578 kJ / 2 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 181,72 g |
Tuky | 191,02 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 743 mg |
Sodík | 3,05 g |
Sůl | 7,44 g |
Sacharidy | 59,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno a slaninu s petrželí na kostičky. Do hrnce dáme sádlo a slaninu. Po vyškvaření přidáme cibuli a restujeme dohněda, nespálit.
Krok 2: Přidáme maso a zprudka a krátce osmahneme. Zasypeme paprikou, vmícháme protlak, petržel, kmín, pepř, sůl a polovinu česneku. Zalijeme pivem a přivedeme k varu.
Krok 3: Podle chuti dáme nakrájenou feferonku a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo potopené. Uzavřeme poklicí a po přivedení k varu, plamen snížíme a vaříme cca 45 minut.
Krok 4: Po uvaření zkusíme jestli je maso měkké. Guláš by měl dost hustý, ale kdo chce, může zahustit lžíci mouky rozmíchané ve vývaru nebo jíškou a necháme 20 minut provařit.
Krok 5: Nakonec vmícháme zbylý česnek, dle chuti dochutíme oběma pepři. Guláš podáváme s knedlíky, chlebem, bramboráčky nebo noky.
Zveřejněno 9. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí guláš z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQ7K
Moje poznámka
Jehněčí guláš z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQ7K
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Sváteční banánový chlebíček s kokosem a fíky
Přidáno před 11 minutami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Přidáno před 2 hodinami
Pompův Bělehrad
Přidáno před 15 hodinami
Řezy s meruňkami s dvojbarevným piškotem
Přidáno před 17 hodinami
Linecký jablíčkový koláč s piškoty
Přidáno před 18 hodinami
Kokosové řezy s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Šulánky z bramborového těsta posypané mákem a cukrem a zalité máslem jsou výborným jídlem nejen pro děti
KVÍZ: Podaří se vám letos zhubnout? Aneb jak jste na tom s informacemi o zdravém životním stylu?
Jak na kyselý a kořeněný nálev na utopence? Využijte různé druhy octů, sáhněte i po voňavém koření
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celozrnné housky
Mirek22 před 7 minutami
Vepřové na česneku se špenátem 1
TerezaD před 22 minutami
Květáková polévka II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí chléb bez hnětení
Romana.ludvova před 1 hodinou
Medová kachna s jablky
Trol60 před 1 hodinou
Květákový dhál
houba před 2 hodinami
Tarhoňa v krémové dýňové omáčce s opečenými žampiony
Glapet před 2 hodinami
Rizoto s máslovou dýní
Glapet před 2 hodinami
Fit salát z pekingského zeli
Kaill před 3 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Helena13 před 3 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
cibule,
česnek,
petržel,
slanina anglická,
pivo světlé,
paprika sušená sladká,
sádlo,
protlak,
bobkový list,
feferonka,
pepř cayenský,
vývar masový,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (2)