Úsporné zeleninovo-masové rizoto
Rizoto s vepřovým masem a zeleninou, bohatě sypané sýrem, zajisté potěší všechny vaše strávníky. Není to sice to pravé italské rizoto, ale i naše česká verze, kterou můžeme připravit i ze zbylého masa, chutná skvěle.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 562 kJ / 1 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,85 g |
Tuky | 44,49 g |
Vláknina | 9,31 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,11 g |
Sacharidy | 121,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové kosti uvaříme, nejlépe v papiňáku, aby byly dříve hotové, společně s divokým kořením (nové koření, celý pepř, bobkový list). Maso musí jít dobře obírat.
Krok 2: Mezitím připravíme všechnu zeleninu. Pórek nakrájíme na kroužky, papriky na krátké nudličky, Cibuli oloupeme, půlku nakrájíme na čtvrtkolečka.
Krok 3: Na sádlo dáme smažit cibuli, po chvilce přidáme ostatní zeleninu a za občasného zamíchání a zalití troškou vody, zvolna opékáme, až je směs na zkus, pak vypneme.
Krok 4: Kosti přendáme do mísy, aby rychleji zchladly. Odebereme část vývaru, přidáme kostku zeleninového bujónu a do vařícího pak vložíme rýži. Podle návodu uvaříme a po vypnutí necháme ještě chvilku ve zbytku vývaru.
Krok 5: Druhou polovinu cibule nakrájíme na drobno, dáme na sádlo velmi pomalu opékat. Vybereme ty nejmasitější kosti a obereme, odstraníme flaxy.
Krok 6: Čisté maso pokrájíme, je-li třeba a dáme na cibuli společně se zbývajícím kořením. Po chvilce přendáme k zelenině společně s rýží. Ochutíme zeleninovým bujónem, dle chuti 0,5-1 kostka.
Krok 7: Sýr nastrouháme na větší slzy, posypeme hromádky rizota a obložíme zeleninou.
Zveřejněno 22. 8. 2024 12:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úsporné zeleninovo-masové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LnL
Moje poznámka
Úsporné zeleninovo-masové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LnL
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 4 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 16 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 18 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Španělské ptáčky
Jitule82 před 8 minutami
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 19 minutami
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 35 minutami
Segedínský guláš
RabaRoman před 1 hodinou
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 1 hodinou
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 3 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 3 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 3 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
Majopi před 4 hodinami
Suroviny:
rýže,
pórek,
paprika,
paprika čerstvá bílá,
cibule,
kosti vepřové,
bujón zeleninový,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
pepř mletý,
koření gyros,
koření na grilovanou zeleninu,
sýr gouda,
sádlo,
zelenina
Komentáře