Vyzkoušeli jsme fígl, jak celý týden udržet čerstvé a křupavé ředkvičky: Nestačili jsme se divit, co dokáže trocha vody
Byla Johanka z Arku anorektička? Jedla málo, většinou suchý chleba zapíjela vínem s vodou, normální jídla její žaludek neudržel
Jak na plněné moravské knedle s jahodami podle šéfkuchaře Honzy z restaurace Kamin. S perníkovým posypem chutnají skvěle
Byla Johanka z Arku anorektička? Jedla málo, většinou suchý chleba zapíjela vínem s vodou, normální jídla její žaludek neudržel
Hostiny na Karlštejně za Karla IV.: Podával se pečený páv zdobený zlatou přilbou, studený sumec v kyselé omáčce i zvěřinový guláš
Viola Těšínská: Manželka Václava III. byla skromná, z domova byla zvyklá na zelí, čočku a kaši z prosa, maso jen výjimečně
Isabela Kastilská: Španělská královna měla na talíři námořnickou slepici a mohla mít i grilovanou kočku podle speciálního receptu
Judita Durynská: Matka Přemysla Otakara I. nejraději popíjela minerální vodu z Teplic a možná i díky tomu se dožila vysokého věku
Markéta Babenberská: Manželka Přemysla Otakara II. zůstávala v ústraní, pro krále zajišťovala pečení až dvaceti druhů chleba
„Tlustý anděl“ Kateřina Schrattová: Milenka císaře Františka Josefa II. celý život neúspěšně držela diety
Ani den bez chleba a piva: Ve starověkém Egyptě se pivem platilo, ovšem byla to spíš kaše s malým obsahem alkoholu
Co jedl dávný Bivoj? Kance asi jen občas, běžnější byli ptáci, ale také ryby, obilné kaše i dnes zapomenutá vikev
Lída Baarová měla ráda chlebíčky od Paukerta, později hladověla a jedla jen tři jablka denně, aby měla dokonalou postavu
Hannibalovy vojáky zachraňovaly kaše a uloupené potraviny. Nad Římem nezvítězili i kvůli nedostatečnému zásobování
Čachtická paní si dopřávala minimálně dvanáct chodů, na talíři měla candáta plněného mletým masem a guláš
Čingischán: Krutý bojovník a sjednotitel Mongolska jedl polévku z pečeného vlka a masové koláče s „čertovým lejnem“
Hana Benešová: Manželka prezidenta se stravovala skromně, měla ráda zeleninové saláty a dbala na štíhlou linii
Číňané před třemi tisíci lety vařili v páře a fritovali, připravovali jídla podobná dnešním a zapíjeli je vínem z prosa
Albrecht z Valdštejna: Nejbohatší Čech všech dob vyžadoval cizokrajné tresky a platýse, měl rád pečínku z tzv. indiánských kohoutů
Adina Mandlová si půjčovala kuchaře od Vlasty Buriana a nechávala si připravovat paštičky se sýrovou pěnou
Jan Werich si rád pochutnával na kombinaci masa s ovocem, miloval ale i olomoucké syrečky a škvarkové placky
Autor Švejka Jaroslav Hašek měl rád bramborový „kočičí tanec“ a popíjel grog ze tří litrů vína a litru koňaku
Jídelníček Vlasty Buriana: Oblíbenou koprovku mu manželka zakázala, ale oběd o šesti chodech se servíroval pravidelně