Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejrychlejší recepty: Dvoubarevná hrnková bábovka je hotová za 30 minut!
Zdroj: Toprecepty.cz, Fokuska

Říká se, že ženu ani květinou neuhodíš. A mělo by se říkat, že rodinu bábovkou neurazíš! Tradiční moučník ke kávě potěší skoro každého, kdo k vám přijde na návštěvu. Pokud nemáte času nazbyt, zkuste naši hrnkovou - peče se půl hodiny a její příprava zabere jen pár minut. Chuť je ovšem zcela plnohodnotná!

Rychlá hrnková bábovka

Hrnková i rychlá proto, že množství použitých surovin je uváděno v hrnkách. Žádné složité odměřování, stačí smíchat vše dohromady, přelít těsto do formy a pak už se jen těšit, až byt provoní sladká vůně vanilky a kakaa.

Co budeme potřebovat:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru krystal (může být třtinový)
  • 1/3 hrnku másla (nebo oleje)
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1 pytlík prášku do pečiva
  • 1 pytlík vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • sádlo nebo Hera na vymazání formy
  • rozinky (volitelné)

Postup: V míse smícháme mouku, cukr, změklé máslo (případně olej), mléko, vyklepneme do směsi vejce, přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva, můžeme přisypat rozinky. Všechno dobře promícháme a prohněteme, až vznikne těsto. Formu na bábovku vymažeme sádlem či Herou a vysypeme strouhankou (bábovka se bude lépe vyklepávat). Polovinu těsta odlijeme do menší mísy a tam do něj přidáme kakao. Dobře rozmícháme. Pak už jen střídavě lijeme do formy bílé a tmavé těsto. Bábovku dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na 30 minut. Na talíři či podnose ji nezapomeneme řádně dozdobit moučkovým cukrem.

Recepty k tomuto článku