Nejrychlejší recepty: Dvoubarevná hrnková bábovka je hotová za 30 minut!
Říká se, že ženu ani květinou neuhodíš. A mělo by se říkat, že rodinu bábovkou neurazíš! Tradiční moučník ke kávě potěší skoro každého, kdo k vám přijde na návštěvu. Pokud nemáte času nazbyt, zkuste naši hrnkovou - peče se půl hodiny a její příprava zabere jen pár minut. Chuť je ovšem zcela plnohodnotná!
Rychlá hrnková bábovka
Hrnková i rychlá proto, že množství použitých surovin je uváděno v hrnkách. Žádné složité odměřování, stačí smíchat vše dohromady, přelít těsto do formy a pak už se jen těšit, až byt provoní sladká vůně vanilky a kakaa.
Co budeme potřebovat:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru krystal (může být třtinový)
- 1/3 hrnku másla (nebo oleje)
- 1/4 hrnku mléka
- 1 pytlík prášku do pečiva
- 1 pytlík vanilkového cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce holandského kakaa
- sádlo nebo Hera na vymazání formy
- rozinky (volitelné)
Článek z magazínu
Postup: V míse smícháme mouku, cukr, změklé máslo (případně olej), mléko, vyklepneme do směsi vejce, přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva, můžeme přisypat rozinky. Všechno dobře promícháme a prohněteme, až vznikne těsto. Formu na bábovku vymažeme sádlem či Herou a vysypeme strouhankou (bábovka se bude lépe vyklepávat). Polovinu těsta odlijeme do menší mísy a tam do něj přidáme kakao. Dobře rozmícháme. Pak už jen střídavě lijeme do formy bílé a tmavé těsto. Bábovku dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na 30 minut. Na talíři či podnose ji nezapomeneme řádně dozdobit moučkovým cukrem.
Témata: rychlé recepty, bábovka, hrnkové recepty, sladké pečení
Sdílejte s přáteli
Recepty k tomuto článku
Články z magazínu
Související obsah
Nejoblíbenější recepty a jídla ze slovenské kuchyně. Znáte kapustnicu, živáňskou nebo pagáče?
Mezi nejoblíbenější pokrmy patří polévky, maso pečené na rožni, slanina, různé prívarky, produkty z ovčího mléka, moučná jídla, pečivo sladké i slané… Číst více
Potřebujete nasytit rodinu za pár korun? Zkuste slovenské prívarky. Bývají zeleninové, luštěninové a dokonce bramborové
Prívarky jsou nejčastěji zeleninové. Hravě do nich zpracujeme zeleninu ze zahrady nebo z trhu. Známe ale i prívarky luštěninové (fazolový, čočkový),… Číst více
Brynza se hodí nejen na halušky. Jak v českém obchodě poznat tu pravou slovenskou?
Brynzu, chuťově výrazný sýr z ovčího mléka, máme… Číst více
Čokoládová poleva ganache: Naučte se ji dělat jako profík a vaše dorty budou luxusní!
Kdo by nemiloval čokoládu a šlehačku? Když se… Číst více
Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Čokoládová ganache (ganáš) je druh měkké polevy. Je velmi jednoduché ji vyrobit a stačí nám dvě suroviny. Hodí se nejen k polévání dortů, ale i… Číst více
V některých krajích, a hlavně na Slovensku, je tradičním vánočním pokrmem kapustnica. Pojďte si ji uvařit s námi
Jedním z příkladů pikantního pokrmu je kapustnica (zelňačka). Ta vánoční je opravdu bohatá. Kromě kysaného zelí obsahuje sušené houby, papriku… Číst více
Retro okénko: Zeleninová obloha je český fenomén. Lidé ji milují, šéfkuchaři nenávidí
Zdeněk Pohlreich ji označil za rakovinu české… Číst více
Houbová klasika: Jak na nejlepší smaženici a šťavnaté bedlové řízky?
Češi jsou národem houbařů! Uklidňující procházka… Číst více
Grilování levou zadní: Zkuste uzený slovenský sýr oštiepok! Pochutnáte si tak, jako by to bylo maso!
I když se pomalu ochlazuje, stále ještě není… Číst více
Slovenská kapustnica ve stylu Prostřena: Skvělá je s uzeným, houbami i klobásou!
Jakmile se venku sluníčko začne schovávat,… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Falešný hamburger z plněných vajíček se slaninou, rajčaty a salátem skvěle chutná a snadno se dělá
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby
Přidáno před 13 hodinami

Hummus s mletým masem - izraelská Hamshuka
Přidáno před 19 hodinami

Květák s cizrnou, fazolkami, hráškem a kokosovým mlékem
Přidáno před 23 hodinami

Guláš z hlívy ústřičné s rajčaty, žampióny a mandlemi.
Přidáno 29. 5. 2023 00:01

Vepřová pečeně s pikantní omáčkou
Přidáno 28. 5. 2023 11:21

Chřestová polévka s vejci, kapií a červeným pepřem.
Přidáno 28. 5. 2023 10:53
Komentáře
Ke článku nejsou žádné komentáře.