Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Peče celá země: Do finále se probojovaly Jana, Lucie a Martina. Tohle jsou jejich tajná přání!
Zdroj: se souhlasem Česká televize, autor Křepelka

Soutěž Peče celá země jde do finále. Po dnešním devátém díle zůstaly ve hře už jen tři soutěžící. Sympatická Jana, veselá Martina a sportovkyně Lucka. Která z nich získá zlato, to ještě nevíme, ale můžeme už teď prozradit, o čem každá sní. Je to vlastní cukrárna, nebo první kuchařka?


Peče celé Česko 

Oblíbený pořad Peče celá země už běží pomyslnou cílovou rovinku. Letošní ročník byl snad ještě pestřejší a zábavnější, než ten minulý. Soutěžící předvedli obdivuhodné výkony. Vzpomeňme třeba na famózní jahodové indiánky, fantastické dvojctihodné koláčky, labutě z odpalovaného těsta, nebo v posledním díle upečený maďarský Doboš dort s karamelovou polevou. Osobní, technické i kreativní výzvy v každém díle prověřovaly zručnost i fantazii všech účastníků. Ať už jste fandili komukoliv, tohle je finálová trojice dam, které dokázaly, že už "u plotny" skutečně něco zvládnou. Seznamte se s tím, kolik jim je, odkud pocházejí i jaká mají cukrářská přání. 

Perfekcionistka Jana 

Šestadvacetiletá Jana Pokorná pochází z Horních Dubňan na Znojemsku a pracuje jako zootechnička na rodinné farmě. Jak sama říká, pečneí je pro ni disciplína, která ji učí trpělivosti. „Když se mi pečení nepovede podle mých představ, jsem schopná péct tak dlouho, dokud se nezadaří. Jsem perfekcionistka a špatně snáším, když něco není dle mých představ.“ Pečení je pro Janu radostí, odpočinkem i únikem. Ráda zkouší nové recepty a jejím celoživotním snem je mít vlastní cukrárnu. Podaří se jí to? A dotáhne to se svým perfekcionismem až na vítězku? Uvidíme. 

Sportovkyně Lucie

Lucii Dvořákové je 26 let a žije v Kupařovicích u Brna. Když zrovna nepeče, hraje tenis, jezdí na kole nebo se věnuje svým pejskům. Když se jí zeptáte, co pro ni pečení znamená, odpoví slovy jako „klid“, „radost“, „rovnováha“, ale také „stres“. Lucie je velmi temperamentní a kuchyně je pro ni místem, kde může vybít svoji energii. Jednou by byla ráda, kdyby ji pečení nejen tak moc bavilo, ale také živilo. Třeba ji právě účast v pořadu Peče celá země posune přesně tam, kam potřebuje: k vlastní práci v oboru pečení. Splní si Lucie svůj sladký sen? 

Veselá Martina 

Kdo sledoval všechny díly soutěže, tak ví, že jednatřicetiletá Martina Kynstlerová má docela prořízlá ústa a nebojí se dělat si legraci i sama ze sebe. Je to ukecaná, veselá, ale i poctivá mladá žena z Oloumouckého kraje, která se aktuálně na mateřské dovolené stará o syna. V soutěži se Martina nejvíc bála pečení chleba, lépe jí jdou totiž dorty a jiné sladkosti. Asi i proto by chtěla jednou mít vlastní cukrárnu s venkovním posezením. Tak držme Martině palce, abychom si někdy v budoucnu mohli něco sladkého dopřát v podniku této nadějné amatérské cukrářky.  

Třetí řada Peče celá země

Peče celá země 2024 byla už třetí řadou oblíbeného soutěžního pořadu, který Česká televize zařadila do svého programu na začátku roku 2024.

Porotci, soutěžící a moderátoři Peče celá země 2024

Celkem v deseti soutěžních kolech poměřilo své pekařské schopnosti dvanáct účastníků. Třetí řada Peče celá země nabídla souboj učitelky, pracovníka v IT, hudebnice ze slavné rodiny i gymnazisty.  Jejich výkony hodnotili dva porotci - pekař a cukrář Josef Maršálek a cukrářka Michaela Landová. Moderování se chopili herci Tereza Bebarová a Václav Kopta.

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Komentáře

MlsnaVeverka

8. 5. 2022 11:01

Smekám před každým,kdo se do této úžasné soutěže přihlásil.
Nedá se to vůbec srovnat s tím mým domácím pečením.A ke všemu jsem lepší kuchařka,než pekařka/cukrářka .
Myslím si,že to vyhraje Janina,ale přeji to každé z nich .Hodně štěstí.

Přidat komentář

Přečtěte si

Mohlo by vás zajímat