Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 843 kJ / 8 089 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,58 g |
Tuky | 422,26 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 2,27 g |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 3,26 g |
Sacharidy | 946,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Krok 2: Nakonec pozvolna vmícháme sníh.
Krok 3: Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...)
Krok 4: Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky a pak upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Krok 5: Krém: Nad párou necháme rozpustit čokoládu a vyšleháme s cukrem a vejci. Do vychladlé čokoládové hmoty dáme změklé máslo a vyšleháme do hladkého krému. Přidávám i trošku rumové tresti, at to více voní.
Krok 6: Marcipán: Z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Zveřejněno 4. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPYW
Moje poznámka
Dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPYW
Nejnovější recepty
Kokosové špičky s rumovou náplní
Přidáno před 59 minutami
Vinná klobása se zelným salátem
Přidáno před 5 hodinami
Bezlepková krtkova roláda
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 19 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce s dokonalým vínem: Jaké víno vybrat ke kaprovi a dalším svátečním pokrmům
Recept na vaječný koňak podle Josefa Maršálka: Voní po vanilce a mandlích, je krásně hladký a chutná fantasticky
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Romadúr v pivu
klukznemanic před 5 hodinami
Domácí likér z ledových kaštanů
klukznemanic před 5 hodinami
Bílkový chlebíček
Moanka před 8 hodinami
Brynzová polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 16 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 19 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 20 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 21 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 22 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 11. 12. 2024 13:06
Tématické fráze:
dort milena,
petra veihandová,
recept na dorty,
milena dort,
dort milena recept,
dort pro rybáře,
dortík z bílků,
výtvory k narozeninám,
slané výtvory k narozeninám,
veihandova petra,
120 dkg kolik g,
kolik je 120g dkg,
milena dorty,
dorty recept,
dorty petra růžičková,
recepty dorty,
240g je kolik dkg,
dort pro rybáře recept,
krem na dort z mileny,
milena recept
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
kakao,
voda,
tyčinka milena čokoládová,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
med,
olej,
rum,
voda,
esence mandlová
Komentáře (5)