Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petravei

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 843 kJ /
8 089 kcal
Bílkoviny121,58 g
Tuky422,26 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 2,27 g
Sodík 1,18 g
Sůl3,26 g
Sacharidy946,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Krok 2: Nakonec pozvolna vmícháme sníh. Krok 3: Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...) Krok 4: Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky a pak upečeme ve středně vyhřáté troubě. Krok 5: Krém: Nad párou necháme rozpustit čokoládu a vyšleháme s cukrem a vejci. Do vychladlé čokoládové hmoty dáme změklé máslo a vyšleháme do hladkého krému. Přidávám i trošku rumové tresti, at to více voní. Krok 6: Marcipán: Z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.

Zveřejněno 4. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPYW

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPYW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

magdalenka:když se šlehají bílky jako první,nedávám tam nikdy olej těsto je potom hutné a nedrží svůj tvar...a nebo bílky vyšlehat těsně až nakonec a teprve jen do těsta jakoby převalovat,ne rychle míchat...;-)snad se Petra na mě nebude zlobit...přeju hezký zbytek dne...;-)

Krása, to by byl dortík pro mě:-!:-D

Tak to mne magdalenko moc mrzí, že ti Petra neodpověděla. Někdy je to fakt potřeba:-S

magdalenka 22. 3. 2009 14:18
Mila Petra!
Potrebovala som upiect tortu. Tvoje vytvory ma uchvatili, si neskutocne vytvarne nadana. Z mojej strany to bolo premiera, neviem, ci som si ako recept na korpus vybrala dobre Tvoj recept. Na 4 vajcia 250 g muky, 240 g cukru, 150 ml oleja, 100 ml vody, pr. do peciva...Cesto bolo hutne, ziadna lahkost, nadychanost, ako som ocakavala. Je mozne, že ja som spravila chybu...Preto by ma zaujimalo, ci Ty podla tohoto receptu mas pekne cesto.
Pozdravujem!
Magda

škoda slov :-p;-):yes:

Tématické fráze:
dort milena, petra veihandová, recept na dorty, milena dort, dort milena recept, dort pro rybáře, dortík z bílků, výtvory k narozeninám, slané výtvory k narozeninám, veihandova petra, 120 dkg kolik g, kolik je 120g dkg, milena dorty, dorty recept, dorty petra růžičková, recepty dorty, 240g je kolik dkg, dort pro rybáře recept, krem na dort z mileny, milena recept

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, vejce, cukr moučkový, olej, kakao, voda, tyčinka milena čokoládová, cukr moučkový, vejce, máslo, cukr moučkový, mléko sušené polotučné, med, olej, rum, voda, esence mandlová

Přidat fotografie receptu