Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letošní desítka finalistů soutěže MasterChef Česko 2022 byla silná. Do poslední chvíle byste si mohli vsadit na kohokoliv. Všichni v kuchyni předváděli perfektní koncert a sami porotci se do poslední chvíle dohadovali koho do velkého finále pustí. Připomeňte si s námi finálovou trojku – Betty, Martina a Terku.


Betty se zlatou kartou do finále

Marketingová manažerka Alžběta Minaříková předvedla hvězdnou jízdu už od castingových kol. Porotce její koprová omáčka v moderním pojetí s hráškem a uzeným pstruhem zaujala tak, že do finálové šestnáctky odcházela rovnou se zlatou kartou.

Betty je cílevědomá a jde si za svým cílem už od mládí. V sedmnácti odjela do Londýna na dvouměsíční kurz vaření. Ráda by si na horách založila penzion, kde by se dobře vařilo a sportovalo. Sport je totiž další její koníček. A Masterchef jí přinesl vášeň, která určitě předčila i ty dvě předchozí – přítele Vojtu.

Ano, Betty s Vojtou se do sebe zamilovali během prvních dní natáčení. V dalších kolech po sobě házeli zamilovaná očka a pokud vařili spolu, kořenili pokrmy i láskou. Betty prolila plno slz, když Vojta v soutěži skončil. Jak jim to v kuchyni klape, to ukázali při rodinném vaření. Láska trvá i po natáčení. Oba plánují společnou budoucnost nejen v soukromém, ale i pracovním životě, jak je patrné z jejich sociálních sítí.

Betty se skutečně v kuchyni cítí jako doma, ale pokud ji něco rozhodí, trvá delší dobu, než se opět srovná. Během soutěže se ve vypjatých okamžicích několikrát rozbrečela. Uvidíme, jak se popere s emočně náročným finále.

Martin – mistr suchých hlášek

Typograf Martin Pecina je skutečným překvapením soutěže. Do „Masteršéfa“ se přihlásil, protože to jemu i jeho ženě Kristýně přišlo jako dobrý nápad. A je fakt, že se u sporáku opravdu otáčet umí. Navíc své vaření glosuje vtipnými hláškami, kterými baví diváky, soutěžící i celý štáb. Pokud si je chcete připomenout. Najdete je na jeho instagramu.

Martin patří k těm soutěžícím, kteří za nadšených ovací porotců většinou putovali po prvním kole rovnou na balkon. Vyhrál „bagetovou“ výzvu s jeho bagetou na způsob vietnamského jídla bun bo nam bo. A konečně i trochu projevil emoce. „Zásadně nejásám. Mírný úsměv je maximum emocí, kterých jsem schopen,“ tak své vítězství okomentoval během natáčení. Stal se z něj kluk z plakátu, které ve své oficiální profesi sám tvoří.

Dalším jeho nápadným rysem je vybíravost. U spousty surovin se totiž ozvalo v různých variacích: „Tak tohle taky nejím.“ Zdá se, že Martina nic nerozhází, uvidíme, zda si kamennou tvář zachová i ve velkém finále.

Terka – tvrdohlavá kuchařka z Ostravy

Věčně naštvaný, ale soustředěný výraz a neuvěřitelné nadání precizně vyladit chutě, to je Tereza Hybšová. Svéhlavý samorost, který nesnáší, když ji někdo do něčeho tlačí. Je protřelá životem. V osmnácti odjela pracovat do zahraniční, cestovala a poznávala svět, různé kultury a chutě.

Pokud byla o nějakém receptu přesvědčená, že to má být takto, stála si za svým a porotci její tvrdohlavost většinou ocenili. Několikrát museli uznat, že měla pravdu. Na začátku si vyvařila odznak imunity, který jí umožňoval postoupit v některém z kol na balkon. Až do TOP 9 ho nepoužila a vypadla v kole, kde se měli soutěžící postavit noční můře ve vaření. Osudnými se jí stali červi zakomponovaní do jídla.

Nevypadla však na dlouho. V TOP 8 si svůj post spolu s Lubinou znovu vyvařila. Vypadalo to, že vypadne v díle, když měla spolu s Martinem vařit  podle Radka Kašpárka.Terka se "zabejčila" a v mnoha okamžicích na tom byla tehdy lépe než Martin. Oba se však vzájemně podporovali a nebylo vůbec znát, že jsou soupeři. Tehdy naštěstí nikdo nevypadl. Porotci si nedokázali představit, že by jeden z nich musel pryč. Příjít o Terku v TOP 3 by byla velká chyba, shodli se tři porotci. O díl později se tak se soutěží musel rozloučit Ondra.

Velké finále, kde se rozhodne, kdo získá titul MasterChef Česko 2022, 1 milion korun a prácí u Radka Kašpárka v nové restauraci, sledujte ve středu na TV Nova po Sportovních novinách.

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si

Mohlo by vás zajímat