Maso "po čínsku"

ivulinka Kuchařka: ivulinka

4 porce Drůbeží maso 29 názorů

Suroviny

Marináda:
2 vejce
2 lžíce hořčice
2 lžíce Solamylu
1 lžíce maggi
1 lžička soli
1 lžička worcesteru
1 lžička sojové omáčky
1 lžička mleté papriky
1 lžíce kečupu
2 stroužky česneku
pepř
4 plátky drůbežího masa
olej na pánev
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin uděláme marinádu, maso naklepeme a vložíme do marinády. V lednici necháme uležet alespoň přes noc, nejlépe na několik dnů.

  2. Pánev s olejem rozehřejeme a maso z obou stran opečeme.

  3. Jako příloha jsou nejlepší brambory, jakkoliv připravené.

Poznámka

Tohle je recept, který u nás ve vesnici, v porevoluční době, dělala asi každá rodina., V tu dobu to pro nás byla neuvěřitelná dobrota, kdysi ho mamka s babičkou připravovala z prsou, z našich odchovaných moráků, to se nám dělávaly boule za ušima.

Možná tímto receptem tu vyvolám vlnu diskuze, ale věřte, hledala jsem tu tento recept, nenašla jsem ho a jinak ho nazvat jsem nedokázala, prostě od malička mám tento recept spjat s názvem "maso po čínsku".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 383 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maso "po čínsku"

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    chocolate: jsem tomu moc ráda a děkuji:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Kdyz uz nevim, co bych uvarila, s timto nalozenym masem, ve spojeni s bramborovou kasi nebo sezamovou bulkou s ledovym salatem, nikdy neslapnu u mych dcer vedle:yes:.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    spagetka: děkuji, akorát tedy ještě jednu poznámku mám, já kečup nekupuji, každoročně ho vařím s mamkou dohromady z našich vypěstovaných rajčat ze zahrádky a chutná neuvěřitelně skvěle.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    ivulinka: miluju marinády, ale kečup v ní nějak moji náklonnost nezískal, spíš si pak to maso dodatečně pokape muž nebo zeťák, já to nemusím. Každopádně jsem to zkusila no a rodinka byla blahem bez sebe - já ale taky :-O;-):-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Milá Sodovko, ani nevíš jak jsi mě tvým milým komentářem potěšila, stejně tak mám i radost, že jsi vyzkoušela, díky TI.

    Jak už jsem psala, podrobně jsem tu prostudovala neuvěřitelné množství marinád, hledala v rozšířeném hledání, ale tuhle s kečupem a tímto poměrem surovin jsem tu nenašla.
    A taky si troufám říct, že nejde o žádné rošťáky nebo cikánské řízky, na to jsou jiné suroviny a jiné jejich poměry.

    Jinak všem děkuji za milé komentáře a neregistrovaní mě nemohou svými poznámkami urazit;-)

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Ivulinka, dík za výborný recept. :-p :yes: Dá se říct, že jsem sběratelkou marinád na maso.:-)) Dost často nakládám maso v různých marinádách, přesto tuhle marinádu neznám.:-)) Nikdy nedělám marinádu od oka, ale vždy se držím receptu = měření na lžíce, lžičky. Na základě zkušenosti vím, že stačí dát o nějakou ingrediencí více a chuť masa je jiná. ;-)
    Každý dokáže napatlat různé marinády. Já osobně mám ráda osvědčené recepty marinád, u kterých je poměr ingrediencí již vyvážený a žádná ingredience nepřehlušuje druhou. :yes: Marináda na Rošťáky, jak se zmiňuje v komentářích neregistrovaná Di, je jiná.;-) Na Rošťáky se nedává kečup
    Di, co se týče názvu receptů, tak si myslím, že by člověk na tomto výborném kuchařském webu neměl puntičkářský řešit. :-)Tohle neustále řešila stejná jmenovkyně Di na receptech.cz.:-)) A měla stejný písemný projev jako máte vy.;-) Vaše různé komentáře na Topreceptech jsem již několikrát četla a hodně se podobají Di na receptech .cz. :-(
    Ivulinko, posílám + 15. :yes: :-))

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    No holky:-O, čekám na fotky!!!

    Odpovědět

  • zizala zizala

    chocolate: Ale to jsi měla výborný nápad, už vím, co bude v nejbližší době k večeři :-p:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    chocolate: A kde je foto od Tebe?:-)):-*

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Takže se vracím s hodnocením našeho národního pokladu;-).Tato verze je výborná, protože je hic, podávala jsem je na sezamových bulkách, které jsem rozřízla a nasucho opekla v troubě, lehce pomazala jogurtovým dresingem od Spacku a obložila ledovým salátem a plátkem rajčete.A bylo to božské:-p.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    ivulinka: fakt, jo? Včera mi Pavla koupila super pánev s nepřilnavým povrchem v IKEI za 30 kč!:-D Ale je fáákt super, byla to její premiéra!:-D Mám i balarini, ale je větší a těžší;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Jani, díky za přidaná fota našeho "národního pokrmu", maso na nich vypadá, jako by ly usmažené v mojí pánvičce, díky.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    chocolate: Já to měla naložené jen od rána od 8 hodin a fakt dobré! Ikdyž věřím, že čím déle, tím lépe:-p Včera večer mi nezbylo ani jedno vajíčko, smažili jsme vaječinu, tak to muselo počkat do rána.:-/

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jana Remkova:Pěkná panoramata z brambor Jani.
    U nás budou na večeři, mám je už od včerejška naložené a musím se moc přemlouvat (a tužit si charakter), abych si jeden testovací neosmažila:-p.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivi, přidávám ti foto;-), snad ti tu krásu moc nepokazím:-). Mooc dobré a máš pravdu, i u nás to jednu dřívější dobu bylo národní jídlo;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: maso po čínsku kuřecí maso po čínsku kuřecí nudlíčky po čínsku krůtí maso po čínsku kuřecí po čínsku kuřecí placičky po čínsku sojové maso po čínsku kuřecí prsa po čínsku krútí nudličky po čínsku,těstovina krůtí prsa po čínsku kachní prsíčka po čínsku řízky po čínsku řízek po čínsku krutí po činsku drůbeží maso po čínsku krůtí nudličky po čínsku recepty kuřecí maso po čínsku kuřecí řízky po čínsku mleté maso po čínsku sojové nudličky po čínsku

Zapomněl/a jsem heslo