

Smradlavé maso
Suroviny 4 porce
- 4 plátky vepřové kýty nebo plecka
- niva
- sůl
- pepř
- olej
- dijonská hořčice
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, mírně osolíme, opepříme a potřeme lehce hořčicí.
Na každý plátek dáme kousek nivy, zabalíme jako španělský ptáček a sepneme párátky.
Dáme do vymaštěného pekáčku a pečeme asi 45 minut v troubě asi na 180°C. Občas lehce podlijeme vodou.
Poznámka od kuchařky
jako příloha může být bramborová kaše, brambory, chléb, maso chytne vůni od nivy proto ten název, když trošku nivy vyteče do pekáčku nevadí, vznikne výborný výpek
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smradlavé maso
-
Moc prima, doma se olizovali až za ušima.
-
Krásný název
Vyskočilo to na mě z náhodných a vypadá velice "jedle", určitě vyzkouším
-
V neděli se chystám udělat tady ten recept určitě bude vynikající posílám bodíky
+2
-
Tahle mňamka si určitě nezaslouží, takový hanlivý název
masíčko je voňavé a pikantní
já jsem dělala z kuřecích řízků a bylo to moc dobré
+
-
Elizo -
moc pěkný, se tu tlemím ,jak tichý blázen
Receptík se mi líbí, mě Niva spíše voní, ale třeba synovi moc neJí ji jen ve stavu "kdy prošla varem"
-
Bašta je to určitě, ale název je opravdu téměř odpudivý
-
Tak taky na uvolnění napětí. Můj dědeček by azipoňák-hradlař(ČSD-ŽELEZNISE) a 1x za měsíc se scházeli s přáteli na pivíčku v jedné hospůdce u Budějc, kam jezdili samozřejmě vlakem (režijky) a dělali si různé vylomeniny. Někdy strčili dědovi do kapsi dámské kalhotky( to pak byla doma mela a vysvětlování. Jednou jel děda domů a ve vlaku se všichni drželi za nos a ohlíželi se po něm. Doma ho očuchávali všichni od maželky přez psa, až po děti. A nevěděli proč tak smrdí(tehdy musel spát prý v kuchyni).Hledali a nic. To bylo nazimu. A až po ní, když babička chtěla dát kožich ( fasovali drařáci- s beranem a velkým límcem)vyčistit , přišla na nalepenej obal od zrajícího sýra právě pod tím límcem.Holt ti jižňani , někdy neví co roupama.Asi to dám do povídek na mých www.HI
-
tento recept mám od své sousedky a sama jsem na ní zůstala hledět, když mi jednoho dne u kafe sdělila, že měli k obědu smradlavé maso, asi jí zarazil můj pohled a rychle mi vysvětlila o co jde, je fakt, že jsem ten recept vzápětí vyzkoušela a mělo to doma úspěch, akorát ten název jsem raději před svým dítětem zatajila, protože je docela cimprlich
a asi by to nejedl. Ale vřele doporučuji, je to opravdu bašta
-
Také bych to "smradlavým" nenazývala...
Ovšem jak je to relativní... Vzpomněla jsem si na historku mojí sestry. Šla domů s nákupem, koupila mimo jiné i velmi zralý romadůr, tašku s nákupem nestihla vybalit, nechala ji na zemi v kuchyni, vzápětí přišel manželův kamarád a že tam na něho počká... Udělala mu kafe a celou dobu si říkala: "Je to ale prase, jak mu můžou tak otřesně smrdět nohy..."
Když bylo po návštěvě a ona se dostala k uklizení nákupu, objevila romadůr a došlo jí, že totéž si nejspíš myslel i on o ní...
-
Pokud by to bylo maso, jak zní v názvu, jedli by to tak akorát naši Pidilidi.
-
Pro mne to je voňavé masíčko
+
-
bych řekla ,že smradlavé maso ,by měli být OLOMOUCKÝ Syrečky
NÉÉÉ???
-
jak okázalý název! Někde jsem to nedávno viděla