Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Herec Sean Penn je takový „masožravec“, že chtěl synovi dát jméno „Steak“, naštěstí to neprošlo
Zdroj: Wikimedia Commons, Harald Krichel, CC BY-SA 3.0, a Freepik, azerbaijan_stockers/koláž Toprecepty.cz

Držitel Oscara, herec a režisér Sean Penn, se mimo jiné „proslavil“ tím, že čtyři roky byl manželem Madonny. 17. srpna oslaví tento hollywoodský seladon už třiašedesáté narozeniny. Otec dvou synů je známý jako milovník dobrých steaků.

Svérázný přístup k životosprávě

Sean Penn si na jednu stranu s životosprávou hlavu moc neláme. Kouří a alkoholu se nevyhýbá, na druhou stranu pravidelně trápí své tělo v posilovně. Aby udržel svaly, snaží se kromě cvičení dodržovat dietu, která počítá s příjmem bílkovin v podobě libového masa, vajec, ryb.

Velký masožravec

Pokud jde o jídlo, Sean je dokonalý prototyp masožravce. Lásku k jídlu posunul na zcela novou úroveň poté, co svého syna téměř pojmenoval na počest svého masožravého apetitu po svém nejoblíbenějším jídle.

Synové Dylan a Hopper se narodili v manželství s herečkou Robin Wrightovou. Právě druhého z nich chtěl pojmenovat „Steak“.

Seanův syn Hopper Penn prozradil, že měl nakonec štěstí. Jmenuje se po herci, filmaři a fotografovi Dennisu Hopperovi. Přitom Sean Penn dost manželku přesvědčoval, aby synek nosil jméno „Steak“.

Recept na dokonalý hovězí steak

A pokud si jako slavný herec chcete pochutnat na dokonalém hovězím steaku jako Sean Penn, budete potřebovat (na 2 porce): 2 plátky vyzrálého roštěnce o tloušťce alespoň 2 cm (použít můžete i jiné druhy hovězího), hrubozrnnou sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžíci rostlinného oleje.

  1. Plátky masa z obou stran potřete trochou oleje, lehce osolte a opepřete a nechte zhruba půl hodiny odpočívat na talíři.
  2. Troubu předehřejte na 180°C.
  3. Pánev, kterou můžete použít i do trouby, rozpalte nasucho, vložte do ní plátky masa a zprudka opékejte 3 minuty z obou stran. Maso by pak mělo jít snadno podebrat z pánve. (V tuto chvíli je steak propečený jako rare, tedy krvavý). Pokud raději máte propečené maso, můžete ho ještě dopéci.
  4. Pánev s masem vložte do vyhřáté trouby. (Pokud nemáte pánev s odnímatelnou rukojetí, která je vhodná i do trouby, maso přendejte do pekáčku.) V troubě pak pečte při teplotě 180°C tak dlouho, než získáte vámi požadovaný stupeň propečení – medium trvá 5 až 8 minut, well done 12 až 15 minut.
  5. Pánev (pekáč) vyndejte z trouby a nechte maso alespoň 10 minut odpočívat přikryté třeba kouskem alobalu.
  6. Podávejte s pečenými bramborami, hranolkami nebo bramborovou kaší a se zeleninovým salátem. 

A pokud máte chuť na úžasný steak, vyzkoušejte rump steak na bylinkách podle našeho videoreceptu.

Zdroje informací:

yahoo.com: Sean Penn wanted to name his son after his favorite food

hellogiggles.com: Sean Penn wanted to name his son after his favorite food

celebitchy.com: People: Sean Penn drinks, smokes, eats well, works out a lot of never sleeps

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více