Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Herečka Robin Wrightová se vyhýbá sacharidům, ale slanému koláči s kuřecím masem nikdy neodolá
Zdroj: Wikimedia Commons, Georges Biard, CC BY-SA 3.0, a Freepik, phototastyfood/koláž Toprecepty.cz

Že vám její jméno nic neříká? Robin Wrightová se proslavila mj. jako Jenny ve filmu Forrest Gump. Letos přijela do Karlových Varů, kde z rukou Jiřího Bartošky převzala Cenu prezidenta MFF KV. Sympatická dáma s úžasnou postavou přísně dodržuje jídelníček a pravidelně cvičí.

Robin Wright cvičí u tyče 

Jako filmová a televizní hvězda si Wrightová uvědomuje, že je velmi důležité udržet si dokonalou postavu. Vybírá si tedy cvičení, která zahrnují protahování u tyče, tanec u tyče a jógu. Tyto typy sportu podporují štíhlý vzhled.

Robin Wrightová dodržuje dietu a velmi sleduje, co během dne sní, aby si udržela svou  postavu modelky. Jí všeho s mírou a dopřává si flexibilní dietní plán.

Rozhodla se pro paleo stravu

Herečka nedávno prozradila, že se rozhodla pro paleo stravu a zavrhla sacharidy. Dieta Robin Wrightové zahrnuje ryby, ovesné vločky, avokádo, džus a smoothies, víno, ořechy, semena, libové maso, ovoce a zeleninu, přičemž se vyhýbá cereáliím, mléčným výrobkům a průmyslově zpracovaným potravinám. Občas však „ujede“ a dá si třeba bagel s lososem nebo hamburger.

K jejím nejoblíbenějším jídlům patří tzv. chicken pot pie, tedy koláč plněný směsí z kuřecího masa a zeleniny.

Chicken Pot Pie – koláč plněný kuřecím masem a zeleninou

Pokud si chcete pochutnat jako Robin Wrightová, budete potřebovat:

  • ⅓  šálku másla
  • ⅓ šálku nasekané cibule
  • ⅓ šálku hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ¼  lžičky mletého pepře
  • 1 ¾šálku kuřecího vývaru
  • ⅔ šálku mléka
  • ½ kg kuřecího masa
  • 1 šálek kukuřice z konzervy
  • 1 šálek fazolových lusků z konzervy
  • ½ šálku nakrájené konzervované mrkve nebo předvařené mrkve
  1. Na vál nasypte mouku. Do mouky nakrájejte máslo, rozklepněte vejce, přilijte vodu a osolte. Vše důkladně zpracujte a nechte asi hodinu uležet v lednici.
  2. Troubu předehřejte na 220 °C.
  3. Na másle osmahněte cibulku. Posypte ji moukou, solí, pepřem a dobře promíchejte. Přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso. Přilijte vývar a mléko a směs přiveďte k varu a vařte na středním ohni asi 10 minut, dokud směs nezhoustne.
  4. Těsto rozdělte na zhruba dvě poloviny. Jedna by měla být trošku větší než druhá. Tu dejte na spodní část hrnce nebo pečící formy a po stranách vytvarujte okraje.
  5. Takto připravenou pečicí formu naplňte směsí s kuřecím masem, kukuřicí, zelenými fazolkami a mrkví. Koláč zakryjte zbývajícím těstem. Na horní části udělejte několik zářezů.
  6. Pečte v předehřáté troubě do zlatohněda zhruba 30 až 35 minut. Před podáváním nechte asi 10 minut vychladnout.

Pokud máte rádi slané koláče, vyzkoušet můžete i quiche lorraine-slaný koláč podle našeho videoreceptu:

Zdroje informací:

dailymail.co.uk: She just couldn't wait! Barefaced Robin Wright takes a big bite out of a bagel as she stands on a street in Beverly Hills 

usmagazine.com: Robin Wright: 25 Things You Don’t Know About Me

celebhealthmagazine.com: Robin Wright’s Age, Height, Weight, Biography, Relationships & More

Recepty k tomuto článku