Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrářský mág Josef Maršálek a oblíbená herečka a moderátorka Tereza Bebarová včera pokřtili svoji další kuchařku s názvem Čas na pečení 2. Křest doprovodili účastníci soutěže Peče celá země, kteří pro přítomné hosty napekli sladké občerstvení přímo podle receptů z nové knihy.

Když pečou hvězdy

Cukrář Josef Maršálek a herečka Tereza Bebarová si spolu dokážou dělat čas na pečení už několik let. Nejen, že se potkávají v soutěži Peče celá země, ale také už pár let vytvářejí sladké dobroty v pořadu Čas na tebe. Společně tak "upekli" už více než 300 receptů, jak pro Toprecepty.cz prozradil Josef Maršálek. A právě teď vydávají již druhou kuchařskou knihu Čas na pečení 2.  

Tu pokřtili v pondělí 11. 3. 2024 ve Vinohradském divadle v Praze společně s herci Reginou Rázlovou a Markem Lambora. Celou akci provázel herec a moderátor Václav Kopta a kuchařce do světa pomáhali také finalisté soutěže Peče celá země, Vojta, Roman a Tereza.

Ti společně s ostatními účastníky populární soutěže na oslavy připravili několik lákavých dobrot upečených přesně podle receptů ze zmíněné knihy. Na křtu tak hosté, včetně naší redakce, mohli ochutnat mrkvové mini cupcaky, růžové mini indiánky, čarodějnická košťata, mléčné řezy nebo pivní čokoládový koláč s pařížskou šlehačkou. 

Můžeme osobně potvrdit, že jsou to moučníky perfektní, které chutnají fantasticky. Mrkvové cupcaky jsou šťavnaté a s vtipným zdobením nahoře jsou ideálním pohoštěním na Velikonoce. Jemné a lehounké mini indiánky zase mohou zdobit klidně i svatební nebo jinou sváteční tabuli. Ostatně, prohlédnout si všechny dobroty můžete v naší galerii pod článkem.

Snadné moučníky

Výhodu navíc je, že všechny tyhle dobroty zvládnete udělat i doma. Kuchařka Čas na pečení 2 je totiž určená všem, jak zkušeným pekařům, tak začátečníkům. Najdete v ní kromě rychlých moučníků i pečení podle našich babiček, pohoštění pro děti nebo dezerty pro slavnostní chvíle. 

A nechybí ani oblíbené rodinné skvosty Terezy Bebarové a Josefa Maršálka. Zatímco pro Terezu je to tvarohový dort s mákem, Josef za svůj nejoblíbenější považuje ořechový dort tety Viktorky, který mu upekla k jeho 3. narozeninám.

Je v něm spousta sentimentu a rozhodně to byl jeden z mých začátků pomalu se rýsující cukrářské kariéry. Jako malé dítě mě uchvátilo, že něco může takhle krásně vypadat, a ještě se to dá sníst,“ řekl pro Toprecepty slavný cukrář a dodal, že od té doby se začal motat babičkám v kuchyni. 

Dětská zvídavost se vyplatila. Dnes je Josef Maršálek asi nejslavnější český cukrář, který působí jako porotce pořadu Peče celá země, spoluvytváří pořad Buchty po ránu, každý měsíc vede v Gurmet academy kurzy pečení a má na svém kontě již několik kuchařských knih. Mimo jiné vydal i dvě cukrářsko-pekařské bichle, 2,5 kg vážící publikaci Kynuté nebo také 2,5 kg vážící výpravnou knihu Čokoláda

A co chystá dál? „Připravuji novou knihu, kterou bych chtěl fotit u nás doma v červenci, chystám práci v zahraničí, dostal jsem pozvánku do jiné cukrářské soutěže v Evropě,“ vyjmenoval pro Toprecepty.

Mám hezký život a hezkou práci s hezkýma lidma. A neříkám to proto, aby mi všichni záviděli. Ale proto, aby lidi pochopili, že ten krátký život, který máme, je v našich rukách. A babička vždycky říkávala, jaký šel, takový potkal,“ připomněl cukrář.

Něco navíc: Na to, jak to na křtu vypadalo a jaké dobroty se zde podávaly, se můžete podívat v naší galerii:

Fotogalerie - Křest knihy Čas na pečení 2

Ukázat 19 fotografií

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více