

Buchty
Suroviny
- 1. těsto:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- kostka droždí (42g)
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
- 4 žloutky
- 2 lžíce smetany
- 2 lžíce bílého vína
- kůra z jednoho citronu
- 2. těsto:
- 250 g másla
- 100 g hladké mouky
- 1 vajíčko
- drobenka
- 30 g másla
- hrubá mouka
- cukr písek
- náplň maková (tvarohová ...)
Postup přípravy receptu
Ze surovin "prvního těsta" vypracujeme klasické kynuté těsto.
Vidličkou promícháme v druhé misce máslo do mouky a pak zapracujeme do vykynutého prvního těsta.
Necháme znovu trochu nakynout.
Na pomoučněné ploše postupně rozválíme nebo rozmačkáme a naplníme kulaté buchty - dělala jsem s mákem.
Držíme za spoj a kulaté buchty namáčíme postupně v rozšlehaném vajíčku a pak v drobence.
Na plech dáváme tou stranou nahoru a pečeme v troubě vyhřáté na cca 170 st. dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Je to trochu jiné těsto, křehké, už se nemastí (je tučné ažaž)
Zdroj: mailová korespondence
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Buchty
-
to vypadá zajímavě, určitě vyzkouším
-
-
Zase něco nového k vyzkoušení
, ale kdy...to netuším
-
Kdysi jsem si tenhle recept z jakéhosi časopisu vystřihla - bez smetany a vína - a byl to recept na mazanec. A byl opravdu dobrý!
-
Velmi zajímavé
Určitě vyzkouším
-
Také toto těsto čtu poprvé, ale věřím, že buchtičky jsou dobré
. Jakou roli tam hraje víno? Já kynuté těsto vylepšuji tuzemáčkem
. Posílám 2. bodík a určitě tento recept vyzkouším. Chválím též jarně-velikonoční zátiší
-
Moc zajímavé, ukládám a dávám první bod