Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní detox podle horoskopu: Lvi musí mít čerstvé ovoce, Býkům prospěje salát z mrkve, Kozorohům zelené smoothie
Zdroj: Freepik, freepik, a Freepik, artbutenkov/koláž Toprecepty

Jaro letos plnou silou vtrhlo do našich životů s několika týdenním předstihem. Období, kdy chladný větřík svádí předem prohraný boj s hřejivými slunečními paprsky, je ideální pro důkladnou očistu organismu. Návodů je plný internet. Nejdůležitější ale je zamyslet se nad vlastní životosprávou a zařadit do jídelníčku hodně zeleniny, ovoce a bylinkových čajů.

Jarní znamení horoskopu

Lidé, kteří se narodili na jaře, intenzivněji prožívají toto období a věnují se očistě organismu.

  • Beran (21. března – 19. dubna)

Prvním jarním znamením horoskopu a symbolem jarní rovnodennosti je Beran.  Temperamentní a netrpěliví Berani se rychle vrhají i do jarní detoxikační kúry. Plánované týdenní popíjení nálevu z mladých kopřiv jim obvykle vydrží maximálně dva dny. Mnohem lepší pro ně je nestresovat se a pravidelně si dopřávat koktejl červené řepy, mrkve a zázvoru.

  • Býk (20. dubna – 20. května)

Pro praktické a přírodu milující Býky není problém si vytvořit odlehčovací stravovací program. S trpělivostí sobě vlastní popíjejí různé bylinkové nálevy. Do jídelníčku pak zařazují různé druhy zeleniny a ovoce, salát z mrkve a jablek je pro ně ideální svačinou.

  • Blíženci (21. května – 20. června)

Komunikativní Blíženci o detoxu hlavně rádi mluví, ale většinou se jim do něj nechce. Když se konečně odhodlají začít, zvolí neomylně taková jídla nebo nápoje, která trochu voní exotikou. Příkladem je například smoothie z tropického ovoce.

Letní znamení horoskopu

Netrpělivě čekají na léto a ladí jarní jídelníček – v létě narozené osoby milují čerstvou zeleninu a ovoce.

  • Rak (21. června – 22. července)

Citliví a starostliví Raci se rádi nechávají opečovávat. Sami o sobě se do očisty organismu určitě nepustí. Když ovšem dostanou až pod nos naservírovaný zeleninový salát z ředviček, mrkve a zelí, s chutí si ho dají.

  • Lev (23. července – 22. srpna)

Slunce a léto milující Lev potřebuje voňavé a čerstvé ovoce. Touží po salátech plných jahod, melounu a broskví. Místo jarních detoxikačních nápojů raději zvolí dobře vypadající a skvěle chutnající ovocný špíz.

  • Panna (23. srpna – 22. září)

Panny jsou pilné a pracovité. Život si pevně drží ve svých rukách a počátkem jara se chystají připravit záhonky, aby v květnu mohly zasít oblíbené bylinky, zeleninu a jahody. Pro nastartování organismu po zimě jim udělá dobře například jednoduchý zelný salát.

Podzimní znamení horoskopu

Zrozenci podzimních dnů jaro moc nemusí, ale očistě organismu se nebrání. 

  • Váhy (23. září – 22. října)

Elegance a šarm jsou Váhám vlastní. Potřebují pro svůj život harmonii a krásu. Sice zkouší různé formy detoxu, ale potřebují i výraznou chuť a vůni. Pikantní polévka z červené řepy je očistí a navíc jim dodá energii.

  • Štír (23. října – 21. listopadu)

Emocemi hýřící a v extrémech se pohybující Štíři nejdřív chtějí nasadit přísnou očistu organismu, pak si to zase rozmyslí. Sami sebe berou tak vážně, že jim to brání v racionálním pohledu na svět kolem. Určitě jim ale prospěje po dobu jednoho týdne každé ráno matcha detox drink.

  • Střelec (22.listopadu – 21. prosince)

Přátelští a sebejistí lidé s hereckým talentem, vizionáři předbíhající dobu, to jsou Střelci. Celý jejich život je velké dobrodružství. Pokud se rozhodnou pro jarní detox, jdou do toho po hlavě. Vyhledávají především různé čaje, kořeněný masala čaj je přesně pro ně.

Zimní znamení horoskopu

Do světa vstoupili většinou v chladných a mrazivých dnech, jsou proto odolní a nic je nerozhodí.

  • Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Kozorozi berou život vážně a vysoké ambice je vedou ke kariérnímu postupu. Pokud se na své cestě vzhůru zastaví, potřebují si odpočinout a nabrat síly. Zelené smoothie je přesně to, co jim dodá energii k novým cílům.

  • Vodnář (20. ledna – 18. února)

Originální, vynalézaví, ale na pomahu komplikovaní, to jsou Vodnáři. Ačkoli někdy působí, že jsou duchem nepřítomní, vše kolem sebe dobře vnímají a analyzují. Jarnímu detoxu se nijak nebrání a jako dělaný pro ně je malinový koktejl.

  • Ryby (19. února – 20. března)

Charismatické Ryby s velkou fantazií jsou někdy trochu nevypočitatelné, mají talent pro spoustu činností, který ale rozmělní svou nedůsledností a nedostatkem vytrvalosti. A tak je to i s jarní očistou: moc by chtěly, ale nestíhají. Spokojí se s barevným zeleninovým salátem.

Náš tip: Pokud chcete trochu odlehčit jídelníček a zkusit něco bez masa, zeleninová směs na topinky podle našeho videoreceptu je to pravé. 

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

cosmopolitan.com: Your Horoscope for the Spring Equinox

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více