Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snídaně podle horoskopu: Panny potřebují vaječnou omeletu se zeleninou, Býky nejlépe nastartuje dobrý toast
Zdroj: Freepik, freepik, a Freepik, freepik/koláž Toprecepty

Někdo se ráno nenastartuje bez sladkého koláče nebo buchty, jiný musí mít misku cereálií, pro někoho začíná nový den snídaní „na vidličku“ s párkem, vejci a fazolemi. Podívejme se, co na ranní jídlo říkají hvězdy. V magickém světě astronomie má každé znamení jedinečné rysy, které utvářejí individuální vkus a chutě.

Jarní znamení horoskopu

Právě se probouzející se jaro ovlivňuje zejména ty, kteří se v jarních měsících narodili. Ráno si tak mnohem více než lidé narození v jiných znameních potřebují dobít baterky Berani, Býci a Blíženci.

  • Beran (21. března – 19. dubna)

Ohnivý a dobrodružný Beran potřebuje k snídani směs chutí, které reprezentují jeho dynamickou povahu a ochotu zkoušet nové věci. Jen tak si dodá energii, která ho udrží v pohodě po celý den. Co takhle vydatné snídaňové burrito? S pikantní omáčkou je odvážnou a uspokojivou volbou pro každého Berana.

  • Býk (20. dubna – 20. května)

Shovívavý Býk oceňuje jednoduché životní radosti, a to i v případě snídaně. Požitek z ranního jídla odráží smysl Býků pro pohodlnost. Po ránu preferuje něco sladkého. Naprosto vyhovující volbou je klasický francouzský toast, a to bohatě posypaný cukrem, případně i pokapaný javorovým sirupem.

  • Blíženci (21. května – 20. června)

Zvídaví a všestranní Blíženci potřebují snídani, která odpovídá jejich neustále se měnícím zájmům. Mísa s čerstvým ovocem a oříšky či semínky potěší jejich chuťové buňky a kreativní povahu. Ocení také smoothie, a to nejen z ovoce. Zelené smoothie ze špenátu a manga je skvěle nastartuje.

Letní znamení horoskopu

Hřejivá a teplá jídla si k snídani rádi dopřávají lidé, kteří se narodili v letních měsících. V zimním období roku jim přijdou obzvláště vhod. Co tedy Rakům, Lvům a Pannám aktuálně po ránu nejvíce prospěje?

  • Rak (21. června – 22. července)

Domov milující sentimentální Rak touží po teplé uklidňující snídani. Pocit pohodlí a bezpečnosti vnese do jeho rána hřejivá chuť ovesných vloček. Miska krémové ovesné kaše s čerstvým ovocem a skořicí je pro Raky skvělou snídaní.

  • Lev (23. července – 22. srpna)

Charismatický a odvážný Lev si užívá snídani, která odráží jeho královskou povahu. Touží po vizuálně přitažlivém jídle, které vynikne. A miluje i kombinaci různých chutí a textur. Takové může být bohaté müsli s jogurtem a ovocem. Snídaňový borůvkový parfait uspokojí touhu Lvů po nevšedních zážitcích a zanechá je nabité energií a připravené dobýt den.

  • Panna (23. srpna – 22. září)

Praktické Panny dávají přednost snídani, která je výživná. Naprosto jim vyhovují vyvážené a zdravé pokrmy, které podpoří jejich produktivitu. Dokonalou snídaní, která jim pomůže vykročit tou správnou nohou, je vaječná omeleta se sýrem, plněná pestrobarevnou zeleninou

Podzimní znamení horoskopu

Lidé, kteří se narodili na podzim, si potrpí na neobvyklé snídaně a stává se, že jim chutnají naprosto zvláštní kombinace. Ovšem neplatí to samozřejmě pro všechny. Něco jiného vyhovuje Váhám a něco zase Štírům či Střelcům. 

  • Váhy (23. září – 22. října)

Šarmantní Váhy jsou ve společnosti jako doma, umí navodit příjemnou atmosféru a mají estetické cítění. Snídani si rádi vychutnají s přáteli, potřebují ale něco netradičního. Proto je pro ně jako stvořená chuťovka z toustů a ze sýra.

  • Štír (23. října – 21. listopadu)

Tajemstvím opředený a v životě vášnivý Štír dává přednost odvážným chutím, které podpoří jeho smyslnost. Pikantní sendvič s avokádem je pro Štíry skvělou volbou k snídani.

  • Střelec (22.listopadu – 21. prosince)

Typický je Střelec je svobodomyslný a má smysl pro dobrodružství. Střelci rádi objevují nové kuchyně a nové chutě. Není divu, že na začátek nového dne dávají přednost výraznému jídlu. Propojení chutí v pikantní quesadille jim nastartuje den.

Zimní znamení horoskopu

Lidé narození v zimě jsou trochu konzervativní, tak vypadají i jejich snídaně, i když někdy mohou být zajímavě vylepšené.

  • Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Ambiciózní a disciplinovaný Kozoroh oceňuje jednoduchou snídani, kterou si částečně  připraví den předem. To jsou například pomazánky, které si Kozorozi mažou nejraději na tmavý chléb. Kozorohům se zavděčíte pomazánkami s vejcem.

  • Vodnář (20. ledna – 18. února)

Inovativní Vodnář dává přednost snídani, která odráží jeho touhu po změně. Vodnáři se snaží měnit zavedené postupy a metody. Není divu, že k snídani ocení například netradiční bábovku s mákem.

  • Ryby (19. února – 20. března)

Soucitné Ryby touží po snídani, která odpovídá jejich jemné povaze. Často jde o koláče s ovocem a tvarohem. Určitě je potěší česká klasika v podobě buchet s povidly.

Náš tip: Zkuste si připravit vláčný jogurtový koláč podle našeho video receptu. Pro milovníky sladkého a zdravého je jak stvořený:

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

astrotalk.com: Breakfast Ideas For Each Zodiac Sign

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více