Zeleninové sabdží

Suroviny

1 cuketa
3 brambory
pár žampionů
zelené fazolky
1/4 bílého hlávkového zelí
1 cibule (malá)
2 stroužky česneku
2 rajčata (nebo 2 lžičky rajčatového protlaku)
Koření:
1 lžíce indického kari
1 lžička mletého koriandru
2 lžičky mletého římského kmínu
1 lžička sladké papriky
1 lžička chilli (drceného nebo čerstvá chilli paprička)
1 lžička celé hnědé hořčice (nemusí být)
olej (v Indii se používá Ghí)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a všechno koření, necháme rozvonět a přidáme posekaná rajčata nebo rajčatový protlak.

  2. Jako první zeleninu přidáme nakrájené zelí a brambory. Podlijeme malinko vodou, osolíme.

  3. Postupně přidáváme ostatní suroviny, fazolky, cuketu. Podléváme pouze tak, abychom neměli směs příliš řídkou a vodnatou.

Poznámka od kuchařky

Sabdží je indická směs dušené zeleniny, bramor a koření. Můžete použít jakoukoliv zeleninu, dobrý je květák, kedluben, mrkev ... Prostě, co kdo rád.

Do podobných přidávám další recepty.

Podáváme s rýží, ale lze i jako samostatný pokrm, jídlo je syté díky bramborům dost.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Zeleninové sabdží

Tématické fráze: sabdží sabdží recept zeleninové recepty sabží indicke sabdzi zeleninove sabži recept sabdzi zeleninové sabdži s rýží šábždí subdżí sabži recept recept na sabdži sabadži sabadži indické zeleninové sabdží sabdží s rýží co je sabdzi sadbží sabži s rýží sabdží z brambor a zeleniny