Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoce by měly být svátky, které si užije celá rodina. Proto je třeba zapojit i ty nejmenší členy a trochu jim svátky zpestřit. K tomu samozřejmě patří i nabídka pokrmů, které vaše ratolesti přitáhnou k jídelnímu stolu již z dálky. Nabízíme několik tipů, jak dětem Velikonoce udělat veselejší.

Nápady se cení

Velikonoce jsou perfektní příležitostí upustit uzdu kreativitě a připravit zábavná, barevná a veselá jídla, která potěší především děti. Právě ty totiž jí hlavně očima a rozhodně dají přednost veselému jídlu před jakkoliv delikátní, ale unylou „dospěláckou“ verzí. Stačí se tedy trochu zamyslet, jak byste sami jako dítě vnímali některé pokrmy, aby vás bavily, a vyzkoušet to na svých potomcích.

Tvarované palačinky 

Můžete začít třeba s velikonočními zajíčky z lívanců nebo palačinek, které lze upéct ve speciálních formičkách nebo tvarovat přímo na pánvi. Jednoduše se dají ovšem složit až na talíři. Palačinku použijete jako hlavu, banány, maliny nebo borůvky poslouží místo očí a čokoládovým topingem dokreslíte detaily. Uši můžete vytvořit z další palačinky. Pokud vaše děti preferují lívance, udělejte jim zajíce z nich.

Vaječná myš

Další skvělou variantou jsou vajíčkové myšky. Vejce uvařená natvrdo rozkrojte malým nožem, vytvořte uši, na nos a ocas použijte mrkev, jako oči poslouží perfektně celý pepř nebo hřebíček. Přidat se dá i sýr, ze kterého vytvarujete uši.

Muffiny a sušenky

Nezapomeňte ovšem ani na perníčky nebo sušenky. Ty mohou mít různé podoby a chutě, často jsou zdobené motivy spojenými s Velikonocemi, jako jsou zajíčci, vajíčka nebo kuřátka. Hodit se bude recept na mrkvové muffiny, které jsou nejen lahodné, ale s tematikou Velikonoc skvěle korespondují. K ozdobení můžete použít smetanový krém a malé mrkvičky z marcipánu, pokud mají vaše děti raději kyselejší chuť, zvolte citronovou polevu.

Kinder vejce podomácku

Skvěle fungují i čokoládová zvířátka, obzvlášť kuřata a zajíci. Pokud tedy někde na internetu nebo v obchodě uvidíte formy na tyto velikonoční symboly, neváhejte a kupujte. Čokoládovou figurku totiž můžete skvěle umístit třeba na muffin nebo mug cake. Velkou parádu ovšem dokáží udělat i sama o sobě. Speciální „disciplínou“ jsou domácí kinder vejce. Ta máte totiž vytvořena za chvíli a můžete do nich dát jakoukoliv hračku, kterou potěšíte svého potomka. Omezení je jediné, musí se vejít do čokoládového vejce. 

Jaké dobroty pro vaše ratolesti můžete vytvořit na letošní Velikonoce, zjistíte v naší fotogalerii:

Fotogalerie - Velikonoční dobroty pro děti

Ukázat 23 fotografií

Náš tip: Vyzkoušejte podle našeho videoreceptu připravit skvělé velikonoční zajíčky:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více