Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ať už jste fotbaloví nadšenci, nebo ne, tenhle zápas chutí byste si neměli nechat ujít. V pražském Edenu se totiž v sobotu utkají dvě lahodné bagety, ale která vyhraje, o tom rozhodnete vy! Obě v rámci projektu Liga Taste vytvořil nadějný kuchař Adam Rundus a poprvé je veřejnosti představí právě na prvním nadstavbovém utkání.

Když góly střílí kuchař 

Adama Runduse, bratra slavné šéfkuchařky KAMU, si určitě pamatujete jako jednoho z nejvýraznějších soutěžících ročníku soutěže MasterChef Česko 2023. Tehdy skončil na sedmém místě, nicméně vaření a gastronomii obecně  se věnuje stále, což dokázalo loni i ocenění Objev roku v soutěži Food blog roku 2024.

Adam je aktivní je hlavně na svém Instagramu, kde uveřejňuje nejen své recepty, ale i recenze různých podniků. Koncem roku 2024 vydal také svou první kuchařkou knihu s názvem SMASH-BA a podtitulem Kuchařka nejen z toustovače

A teď se rozhodl střílet gastronomické góly v rámci projektu Liga Taste, který nabízí propojení fotbalu a moderní gastronomie. Adam ve foodtrucku v ligových barvách nabídne na třech vybraných fotbalových utkáních Chance Ligy speciální sestavu chutí, která má šanci stát se vítězem nejen na talíři, ale i v srdcích všech foodies.

Na nadstavbových zápasech Chance Ligy v Praze, v Plzni a v Ostravě tak budou mít fanoušci fotbalu i dobrého jídla možnost ochutnat plněné ručně vyrobené bagety (bulky) s trhaným vepřovým masem, pomalu taženým v pomerančové šťávě, doplněným nakládanou cibulí, praženou kukuřicí a bylinkami. 

Pro vegetariány je k mání verze s hlívou ústřičnou. 

Pro Toprecepty.cz Adam Rundus prozradil podrobnosti. „Je to spojení mexické a české kuchyně. Do domácí sádlové bulky dáváme šťavnaté, v pomerančové šťávě pomalu tažené vepřové maso, pak je tam achiote pasta, která má specifickou zemitou a kořeněnou chuť, a nechybí ani chipotle majonéza, nakládaná česká cibule, pražená kukuřice, různá pražená semínka, jarní cibulka nebo koriandr,“ vysvětlil Adam a dodal, že gró je podle něj právě to maso, které je šťavnaté, provoněné pomeranči a chutná fantasticky. 

Jsou tam prvotřídní suroviny, všechno jsme si dělali od základu sami, nic není ošizené,“ dodal Adam Rundus. Jeho přítelkyně Dorotka, s níž menu vymýšlel, upřesnila, že se inspirovali klasickým párkem v rohlíku, proto je k masu bulka, která má rohlík připomínat. Ovšem chuťově to je jiná liga, což si můžete ověřit i sami před sobotním zápasem pražské Slavie ve fanzóně u stadionu.  

Zda bude Adam připravovat menu jen pro výše uvedené tři nadstavbové fotbalové zápasy Chance Ligy, nebo se spolupráce rozšíří i pro příští sezonu, to se ještě ukáže. „Cílem je dostat lepší jídlo na stadiony a ukázat lidem, že to jde,“ zakončil Adam a naznačil i možné pokračování v následujícím roce. 

V příští sezoně bychom rádi dělali dětské vaření, že bychom učili malé fotbalisty, jak připravovat nutričně vyvážená jídla a ukázat i mladší generaci, že zdravé jídlo může být chutné,“ zakončil Adam, který aktuálně pracuje na dalším velkém projektu, ten ale prozradí až později. 

A pokud byste se s nadějným kuchařem chtěli setkat osobně, pak budete mít možnost nejen na fotbalových utkáních, ale i na Prima fresh festivalech, kde se na pódiu v rámci cooking show Adam vystřídá s legendárním šéfem Zdeňkem Pohlreichem, prvotřídní cukrářkou Ivetou Fabešovou nebo sympatickým kuchařem Šonem Chungem

Něco navíc: Adamovo kulinární putování jak soutěží MasterChef Česko, tak při křtu kuchařky, nebo při představení taste ligy si můžete prohlédnout v naší galerii: 

Fotogalerie - Adam Rundus: Naděje české gastro scény

Ukázat 18 fotografií


 

Témata

Recepty k tomuto článku

Naposledy jste si prohlédli