Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýry na pánev a gril
Zdroj: Smetanito

Grilovací sezóna je opět v plném proudu a s ní i chvíle plné slunce, přátelských setkání a samozřejmě skvělého jídla. Pokud se letos chcete na grilovacím roštu trochu odvázat a místo tradičních klobás a steaků zkusit něco nového, sáhněte po vegetariánských variantách. Grilovaná zelenina a kvalitní sýry totiž tvoří lahodné spojení, které chutná i milovníkům masa. Navíc jsou lehčí a ideální pro horké dny.


Ať už plánujete rodinnou večeři na terase, nebo větší party na zahradě, sýry určené na gril vám přinesou inspiraci a jednoduchost zároveň. Moderní kuchyně už dávno překročila hranice obligátního hermelínu v alobalu - oblíbené se staly například halloumi sýry, které se zaručeně neroztečou a s nimi také varianta od české značky Smetanito - Smetanito sýr na pánev a gril.

Proč zkusit grilovací sýry? Jsou chutné, praktické a originální

Sýry na gril si získávají stále větší oblibu – nejen u vegetariánů. Díky polotvrdé konzistenci se při přípravě nerozpadnou, vytvoří na povrchu krásně zlatavou kůrčičku a uvnitř zůstanou šťavnaté. Zvlášť halloumi si v poslední době našlo cestu i do českých kuchyní. Skvěle se kombinuje se zeleninou, do salátů nebo třeba do burgerů.

Pokud hledáte českou alternativu s podobnými vlastnostmi, sáhněte po Smetanito sýru na gril a pánev. Je vyrobený z kvalitního kravského mléka a jeho příprava vám zabere jen pár minut. Navíc je k dostání v několika variantách: od přírodního Klasiku až po kořeněnou příchuť Gyros nebo variantu ve tvaru burgeru.

Smetanito

Rychlý recept: zeleninové špízy se sýrem Smetanito

Chcete-li svým hostům nabídnout něco opravdu svěžího, vyzkoušejte jednoduchý recept na špízy s grilovanou zeleninou a sýrem. Příprava nezabere mnoho času, ale výsledek rozhodně stojí za to.

Co budete potřebovat?

  • SMETANITO sýr na pánev a gril jemně pikantní
  • Cuketu
  • Papriku
  • Červenou cibuli
  • Zeleninu na salát

Na marinádu:

  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička sušeného česnekového prášku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tekutého medu nebo javorového sirupu
  • sůl + pepř

Zeleninu nakrájejte, promíchejte s marinádou a nechte odležet. Sýr nakrájejte na větší kostky. Na špejle napichujte střídavě zeleninu a sýr. Grilujte z každé strany několik minut, dokud nezískají zlatavý povrch. Skvěle chutnají se salátem nebo čerstvým pečivem.

Tipy pro dokonalé grilování sýra

  • Před grilováním nechte sýr chvíli v pokojové teplotě
  • Pokládejte jej vždy na dobře rozpálený rošt nebo pánev
  • Nespěchejte – sýru dejte čas na vytvoření kůrky
  • Grilujte každou stranu přibližně 2–3 minuty

Více inspirace a kompletní přehled produktů najdete na www.smetanito.cz

 

Témata

Naposledy jste si prohlédli