Čokoládovo-tvarohový dort

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 90minut 12 kousků Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 45 názorů

Suroviny

Korpus:
5 ks vajec
150 g cukr krupice
150 g polohrubá mouka
1 PL prášek do pečiva
20 g kakaa
50 g čokolády na vaření
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
pikantní marmeláda (rybízová, višňová)
rum
Krém:
500 g polotučného tvarohu
200 g čokolády
2 ks vanilkového cukru
100 g másla
4 PL smetany
3 PL rumu
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh.

  2. 50 g čokolády rozehřejeme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme se žloutky do pěny. Opatrně přimícháme sníh z bílků a lehce vmícháme prosetou mouku s kakaem a práškem do pečiva.

  3. Hotové těsto vlijeme do dortové formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout a opatrně vyklopíme.

  4. Zbylou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a za stálého míchání spojíme se smetanou a rumem. V míse vyšleháme máslo s vanilkovým cukrem a tvarohem v hladký krém, do kterého postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu.

  5. Korpus vodorovně rozkrojíme, oba díly prolijeme rumem. Na spodní díl natřeme 2/3 krému, na horní díl marmeládu a přiklopíme. Povrch dortu potřeme zbylým krémem a necháme proležet. Dále zdobíme podle vlastní fantazie, můžeme dozdobit trochou krému nebo použít pařížskou šlehačku a nebo celý dort posypat nastrouhanou čokoládou.

Poznámka

S čokoládou opatrně, nesmí být moc teplá, aby se krém nesrazil. V případě, že se stane, stačí nádobu, v které krém šleháte, na chvíli ponořit do teplé vody a znovu vyšlehat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 890 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čokoládovo-tvarohový dort

  • MonikaEliskaBohous MonikaEliskaBohous

    Chtěla jsem se zeptat kolika procentni smetanu mam dat? Dekuji

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Anches: Prosím,a máte ho tuhý hned po vyšlehání,nebo dáváte do lednice aby ztuhnul?Děkuji :-)

    Odpovědět

  • Anches Anches(neregistrovaný)

    teufel:
    Dovolim si odpovedet, ac nejsem autorkou receptu. Pecu tento dort ale casto a pouzivam tvaroh z vanicky. Domnivam se, ze kostka by byla hrudkata...

    Odpovědět

  • teufel teufel

    Bahula:

    Mám dotaz, ten tvaroh musí být ve staniolu nebo může být i vaničkový?

    Odpovědět

  • golias golias

    Dobrý den, dělala jsem do práce na oslavu, prý chutnal:-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Veronika: 25cm:-K

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Krásné odpoledne, na jaký průměr dortové formy je recept? Děkuji Veronika

    Odpovědět

  • radilka radilka(neregistrovaná)

    Pro Haniku: PL je polévková lžíce.

    Odpovědět

  • Hanika Hanika(neregistrovaná)

    Já jsem asi blbá :-( ale co je to PL? Kolik množství smetany a rumu :-/ díky :-)

    Odpovědět

  • bartomiska bartomiska

    Tak tento recept na čokoládový dort je zatím nejlepší ze všech! Těsto bylo rychle umíchané, pečení bez problémů, korpus krásně držel při rozkrojení, nedrobil se. Krém luxusní, výborný, lehoučký! :yes: Dovnitř jsem umíchala jahodovou marmeládu s rozmixovanými jahodami, to byla také dobrá volba. Všem nám moc chutnal, byl takový osvěžující, letní, krásně "vlhký". Určitě brzy zopakuji. Posílám zasloužený bodík :yes: ;-)

    Odpovědět

  • Lucci Lucci(neregistrovaný)

    Musím tento recept pochválit, hledala jsem dlouho mezi recepty s čokoládovými dorty, nemohla jsem se rozhodnout který a tento byl vynikající volba - všichni si moc a moc pochutnali, určitě zopakuji. Byl pro manžela k narozeninám a byl moc spokojený..posílám bodík:yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Ivulisek Ivulisek

    Bahula:ještě sem se chtěla zeptat, jaký tvaroch je tam dobré dát, já měla vaničkový a mám pocit, že tím to bylo, že to bylo takové řídké. jinak dort vynikající, všem chutnal, fakt na jedničku:yes:

    Odpovědět

  • Ivulisek Ivulisek

    Bahula:no já su asi blbá, ale já to ušlehala a nechala jen chvíli a natřela, je to můj druhý dort v životě:-8takže jak sem to natřela a přikopila, tak mi to začalo vytékat;-(tak sem to rychle dala do haly a nechám to v chladnu do rána a uvidím co to udělá. krém sem měla pěkný, hladký, nesražený. teď sem se byla dívat a krém je tuhý, asi sem to pokazila, že sem ho nenechala vytuhnout, no pro příště, zkusím to ráno dozdobit a bude, holt nebude tak dobře promazaný, jako je u vás na obrázku

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Ivulisek: Pokud je krém dobře ušlehaný, tak ztuhne. Nedala jsi, tam tu čokoládu moc teplou :-? Pokud ano, tak chvíli počkej a pak došlehej. Jestli se Ti krém trochu srazil, nahřej nádobu, v které máš krém v teplé vodě a ještě vyšlehej. Na obrázku ho mám krásně tuhý a pěkně vyšlehaný.

    Odpovědět

  • Ivulisek Ivulisek

    tak korpus nádhera, ale teda ten krém se mi zdá poněkud řidký, rozhodně s ním nenazdobím vrch. doufám, že teda do zítřka ztuhne:-/

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: čokoládový dort s tvarohem tvarohový dort tvarohový krém do dortu tvarohový krém na dort čokoládovotvarohový dort čokoládovo-tvarohový dortík míša čokoládovo ořechový dort tvarohovočokoládový dort čokoládovo tvarohové řezy nejlepší tvarohové krémy do dortů nejlepší tvarohový krém do dortu luxusní tvarohový krém do dortů čokoládové řezy s tvarohem čokoládovo tvarohový krém tvarohove dorty čokoládový krém s tvarohem čokoládový tvarohový krém čokoládové dorty s tvarohem čokoládovo tvarohový dezert tvarohovo čokoládový krém

Zapomněl/a jsem heslo