Srnčí s kuřecími játry

nofrona Kuchařka: nofrona

Doba přípravy: 1-2 hod. 4 porce Jiné maso 7 názorů

Suroviny

Na srnčí:
400 g srnčí kýty
1 palička česneku
1 cibule
1 pl koření na zvěřinu
sádlo
pepř
sůl
Na játra:
500 g kuřecích jater
hladká mouka na obalení
150 g anglické slaniny
1 dl červeného vína
1-2 pl brusinek
sádlo
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí si nejlépe den předem očistíme nakrájíme a naložíme se solí a česnekem.

  2. Na pánev si dáme sádlo a cibulku nakrájenou na jemno.

  3. Zlehka osmažíme přidáme maso, orestujeme, opepříme, okořeníme a dusíme. Podléváme vodou.

  4. Nakonec vodu necháme vydusit.

  5. Dle chuti dosolíme.

  6. Játra si nakrájíme na menší kousky, obalíme v mouce, orestujeme na slanině až se zatáhnou. Podlejeme červeným vínem osolíme, opepříme a dusíme. Dle potřeby ještě podlijeme.

  7. Až je hotovo, přimícháme brusinky, dosolíme.

Poznámka

Inspirace v telce, asi Sama doma, už je to dávno.

Podáváno s bramborem, ale dnes jsem pekla chleba bez hnětení a je k tomu fantactický.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí s kuřecími játry

Tématické fráze: srnčí srdce připrava jatry uprava jatry srnci srdce recept recept na srnčí srdce srnčí kýta s játry srnčí guláš s játry srnčí jatrova omáčka srnčí recepty srnčí srdce recepty pečená srnčí játra srdce srnci recept zverina - srdce na smetane videorecept jak upravit srnčí jak upravit srnčí maso jak nejlépe upravit srnčí maso srnči srdce recepty.cz srnčí guláš s játry srnka-srdce,játra příprava servirování srnčího na smetaně