Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masový vývar je cennou surovinou, kterou v kuchyni často využíváme. Nejčastěji z něj vaříme polévky, ale používáme ho také jako základ do omáček, masových šťáv i k podlévání masa během pečení či dušení. Jak ho nejlépe uchovat?

Vývar můžeme zavařit do sklenic ale nejjednodušší je ho zamrazit. Budete ho tak mít kdykoli po ruce a bude velmi rychle připraven k použití. Jak postupovat při zamrazování vývaru a jakou bude mít v mrazáku trvanlivost? To poradíme v našem článku.

Jak zamrazit masový vývar

Než přistoupíme k mrazení vývaru, je nutné ho nechat vychladnout, ideálně mrazit vývar vychlazený z lednice. Před samotným mrazením z něj můžeme sebrat vrstvu tuku, která se usadí na povrchu a ztuhne.

  • Pokud máme vývar velmi redukovaný, lze ho použít jako bujón. V takovém případě ho nalijeme do tvořítek na led a zamrazíme. Podle potřeby odebíráme jednotlivé kostičky.
  • Větší množství vývaru lze přelít do mrazícího sáčku, svařit svářečkou na fólie a uložit do mrazáku.
  • Nejjednodušší ale je nalít vývar do plastové misky, nechat zmrznout a následně přendat do mrazícího sáčku, který uzavřeme.
  • Vývar nám v mrazáku vydrží až půl roku.

Pokud si nejste jisti, jak si vývar připravit, napoví vám náš videorecept, podle kterého se dílo zaručeně povede. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více