Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda - zelí, mrkev, papriky

Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev, to vše stačí pokrájet, naložit do sladkokyselého nálevu a pro delší trvanlivost sterilovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 24 hodin odležení

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení)

18. 10. 2012 18:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie28 361 kJ / 6 779 kcal
Bílkoviny89,00 g
Tuky414,20 g
Vláknina164,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,14 g
Sůl1,00 g
Sacharidy600,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

malina

30. 10. 2017 22:03

Výborná,příští rok dělám znovu:yes:

Marcela Puček Becvarovska

25. 9. 2016 14:18

Dobrý den dávám bodik:yes: super recept. Uz loni jsem zkoušela :-*a byl vynikající <3<3

savlinka savlinka

23. 9. 2016 17:27

Co to je za blbost to není recept,který jsem sem vkládala:-//:-//:-//

Lůca

3. 8. 2016 19:55

Dnes jsemm naložila zeleninu... Ještě jsem přidala na plátky asi 4 okurky. Voní krásně. Zítra nacpu do slenic a bude!! Díky za recept :-).

savlinka savlinka

28. 10. 2015 18:41

Aleš Horyna:já jí mám už 2 roky a je stále dobrá:-!:-!Asi jste neměl dobře čisté skleničky a víčka:-//

Petra

28. 10. 2015 17:59

Aleši, čalamádu nedělám ale okurky ano a nesteriluji. Deko je konzervant. V chladu mi vydrží minimálně rok.

Aleš Horyna

28. 10. 2015 08:35

Jarka D.: Nestačí zavíčkovat, musí se zavařit!!!!!!!! V chladu po pár týdnech začala kvasit:-//

dasa štastkova

18. 10. 2015 12:31

super,super:yes::yes::yes:

dasa štastkova

18. 10. 2015 12:04

čalamáda vynikající!!!:yes::yes::yes:

Veronika Křišťálová

2. 10. 2015 14:35

Čalamáda je výborná. Přidala jsem tam trochu nastrouhaného křenu. Super recept :-)

Bibinka Bibinka

26. 9. 2015 17:22

Jani, udělala jsem pro nás dva pár skleniček tvé čalamády, jen jsem ještě přidala zelená rajčata, bude jistě dobrá a dávám ti 13.bodík :yes: a fotku;-)

Teri77

29. 8. 2014 10:42

Dnes jdu vyzkoušet... vypadá fantasticky :-):yes:

jana bendikova

12. 8. 2014 20:00

Dneska zkouším poprvé,tak snad se povede ,jen jsem přidala chili papričky..máme rádi pikantnííí...díky za recept..:)..:-):yes:www.toprecepty.cz

savlinka savlinka

24. 10. 2013 15:24

Tak opět po roce dělám čalamádu;-)

Jarka D.

11. 10. 2013 21:20

:-p:yes:Tento recept znám hodně let. Nezavařuji! Zkoušela jsem, není to špatné, ale za syrova je vynikající. Vydrží v chladu několik týdnů. Nevydrží, protože na této čalamádě budete ujetý:-D. Dám do skleniček a zavíčkuji.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí čalamáda se zelím čalamada ze zeli nálev na čalamádu čalamáda ze zelím paprikou cibuli čalamáda ze zelím, paprikou, cibuli čalamáda papriková čalamáda recept na čalamádu ze zeli čalamáda ze zelí a mrkve čalamáda s dekem čalamáda s paprikami recept na čalamádu čalamáda z bílého zelí čalamada recept čalamáda se zelí zelí s paprikou čalamáda ze zelí recept čalamáda zelí čalamády s paprikou čalamáda z mrkve

Suroviny: zelí bílé, paprika, mrkev, cibule, ocet, olej, cukr, deko

TopRecepty.cz

Čalamáda - zelí, mrkev, papriky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NW1L