Šéfkuchař Jan Punčochář je k nepoznání! Nám prozradil, jak zhubnul: Dávám tělu šoky z mnoha stran, svěřil se
23. 5. 2024 Rozhovory a reportáže
Populární šéfkuchař a porotce MasterChef Česko Jan Punčochář nedávno rozvířil velkou debatu na sociálních sítích. Zveřejnil totiž fotografii, kde je vidět, jak moc dokázal v poslední době zhubnout. Lidé tak začali pátrat po tom, jak se to gastronomické hvězdě podařilo. Toprecepty.cz se proto na způsob, kterým to Punčochář dokázal, zeptaly přímo jeho.
Šokující srovnávačka
Dvě fotografie, na nichž je vidět srovnání majitele restaurace U Matěje z dob minulých a současnosti, překvapila mnohé. Rozdíl je totiž markantní a pro někoho až neskutečný. Proč vlastně Jan Punčochář tuto „srovnávačku“ na sociální sítě umístil a hlavně z jakého důvodu vůbec hubne?
„Ono to není úplně myšlené jako srovnávačka. Na mě ten den vyskočila fotka, která je deset let stará a já jsem si říkal, to je docela sranda, já jsem tam doopravdy jak vepř,“ vysvětlil Punčochář na festivalu Bidfood Expo 2024 webu Toprecepty.cz.
„Řekl jsem si, schválně, vyfotím se teď a z legrace to dám na sociální sítě. Vůbec jsem netušil, že to vzbudí takový humbuk, já to nějak neřeším,“ dodal. Prý se jen potřebuje cítit ve svých skoro 45 letech skvěle, nic jiného za tím není.
Kde je fígl
Za redukcí váhy ovšem není žádný tajemný prášek nebo radikální dieta. „Asi sedm měsíců makám každý den. Jsem v tělocvičně, v lese, chodím na tenis. Určitě sedmkrát v týdnu prostě něco dělám, minimálně hodinu, hodinu a půl,“ popsal Punčochář s tím, že jídlo si neodepírá. Ostatně, zúčastní se i letošního Apetit pikniku, kde také nebude o dobroty nouze.
„Není to tak, že bych se omezoval a něco nejedl. Před chvílí jsem měl skvělou zmrzlinu, dám si bůček. Jím střídměji, tedy že ho nesním kilo a k tomu 22 knedlíků. Normálně si jídlo užívám, jen redukuji to množství,“ vysvětlil porotce kuchařské show MasterChef Česko s tím, že by si život bez dobrého jídla zřejmě ani neuměl představit.
Mohlo by vás zajímat
Šokování těla
Jedním z dalších „triků“, které Punčochář využívá je často diskutovaný přerušovaný půst. „Ten držím už hrozně dlouho. Funguje to, ale tělo si na to zvykne, a pak už není žádný efekt,“ říká šéfkuchař. „Prvně to fungovalo skvěle, to jsem shodil nějakých sedm kilo, ale pak už potřebujete tomu tělu dávat šok i z jiné strany,“ popisuje Jan Punčochář.
O přerušovaném půstu hovořil slavný šéfkuchař pro Toprecepty.cz už v loňském roce. „Začínám jíst ve dvanáct a poslední jídlo jím v osm hodin večer,“ řekl tehdy. Začínal tedy obědem. Základ jeho jídelníčku vloni tvořily především ryby, mořské plody a hodně zeleniny.
Náš tip: Máte taky rádi bůček, připravte si podle našeho video receptu skvělý grilovaný:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Mezinárodní den falafelu
Domovinou falafelu je pravděpodobně Egypt, alespoň na tom panuje všeobecná shoda. Za národní pokrm jej však považují i v Izraeli či Palestině. Slovo… Číst více
Jak připravit falafel? Vyzkoušejte jednoduchý recept na oblíbenou cizrnovou specialitu
Správný falafel se připravuje z nevařené cizrny, kterou dostatečně dlouho předem necháme namočenou - třeba 36 hodin. Vodu, ve které cizrnu namáčíme,… Číst více
Grilování levou zadní: Nažhavte uhlíky a chyťte sezónu šťavnatých steaků za pačesy!
Grilovací sezóna je v plném proudu! Oblíbená… Číst více
Grilování levou zadní: Jak správně připravovat různé druhy masa?
Rozpálit gril, plácnout na něj kus namarinovaného… Číst více
Grilování levou zadní: Tipy na božské dipy a fantastické marinády
Grilovací počasí udeřilo plnou silou a už vůbec… Číst více
Byliny v kuchyni: Lipový čaj pomáhá při horkosti. Kdy sbírat květy, aby byly nejúčinnější?
Lípa je českým národním stromem, kterému se dříve… Číst více
Poznejte slavný falafel: Malé smažené kuličky z Egypta si můžete připravit i doma
Zvažujete, že si dáte pár dní bez masa, anebo… Číst více
Grilování levou zadní: Ananas ve slanině i bez ní a další netradiční chuťovky na gril
Grilovací sezóna je v plném proudu! Možná vám i… Číst více
Holka u plotny radí: Jak doma udělat nejlepší hummus? Pomůže soda i studená voda!
Pomazánka z vařené a rozmixované cizrny je po… Číst více
Grilování levou zadní: Jak na dokonalý hermelín? Jde to i bez alobalu!
Grilování je efektní, zábavná a především lahodná… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více