Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jan Punčochář je jedním z nejpopulárnějších kuchařů u nás. V poslední době opět upoutal něčím jiným, než je vaření.
Zdroj: Se souhlasem Jana Punčocháře

Populární šéfkuchař a porotce MasterChef Česko Jan Punčochář nedávno rozvířil velkou debatu na sociálních sítích. Zveřejnil totiž fotografii, kde je vidět, jak moc dokázal v poslední době zhubnout. Lidé tak začali pátrat po tom, jak se to gastronomické hvězdě podařilo. Toprecepty.cz se proto na způsob, kterým to Punčochář dokázal, zeptaly přímo jeho.

Šokující srovnávačka

Dvě fotografie, na nichž je vidět srovnání majitele restaurace U Matěje z dob minulých a současnosti, překvapila mnohé. Rozdíl je totiž markantní a pro někoho až neskutečný. Proč vlastně Jan Punčochář tuto „srovnávačku“ na sociální sítě umístil a hlavně z jakého důvodu vůbec hubne?

„Ono to není úplně myšlené jako srovnávačka. Na mě ten den vyskočila fotka, která je deset let stará a já jsem si říkal, to je docela sranda, já jsem tam doopravdy jak vepř,“ vysvětlil Punčochář na festivalu Bidfood Expo 2024 webu Toprecepty.cz.

„Řekl jsem si, schválně, vyfotím se teď a z legrace to dám na sociální sítě. Vůbec jsem netušil, že to vzbudí takový humbuk, já to nějak neřeším,“ dodal. Prý se jen potřebuje cítit ve svých skoro 45 letech skvěle, nic jiného za tím není.

Kde je fígl

Za redukcí váhy ovšem není žádný tajemný prášek nebo radikální dieta. „Asi sedm měsíců makám každý den. Jsem v tělocvičně, v lese, chodím na tenis. Určitě sedmkrát v týdnu prostě něco dělám, minimálně hodinu, hodinu a půl,“ popsal Punčochář s tím, že jídlo si neodepírá. Ostatně, zúčastní se i letošního Apetit pikniku, kde také nebude o dobroty nouze.

„Není to tak, že bych se omezoval a něco nejedl. Před chvílí jsem měl skvělou zmrzlinu, dám si bůček. Jím střídměji, tedy že ho nesním kilo a k tomu 22 knedlíků. Normálně si jídlo užívám, jen redukuji to množství, vysvětlil porotce kuchařské show MasterChef Česko s tím, že by si život bez dobrého jídla zřejmě ani neuměl představit. 

Šokování těla

Jedním z dalších „triků“, které Punčochář využívá je často diskutovaný přerušovaný půst. „Ten držím už hrozně dlouho. Funguje to, ale tělo si na to zvykne, a pak už není žádný efekt,“ říká šéfkuchař. „Prvně to fungovalo skvěle, to jsem shodil nějakých sedm kilo, ale pak už potřebujete tomu tělu dávat šok i z jiné strany,“ popisuje Jan Punčochář.

O přerušovaném půstu hovořil slavný šéfkuchař pro Toprecepty.cz už v loňském roce. Začínám jíst ve dvanáct a poslední jídlo jím v osm hodin večer,“ řekl tehdy. Začínal tedy obědem. Základ jeho jídelníčku vloni tvořily především ryby, mořské plody a hodně zeleniny.

Náš tip: Máte taky rádi bůček, připravte si podle našeho video receptu skvělý grilovaný:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více