Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pět znamení horoskopu, která milují jahody: Lvi překvapí křehkým koláčem s jahodami, Berani klasickým koktejlem
Zdroj: Freepik, timolina, a Frrepik, freepik/koláž Toprecepty

A je to tady! Jahody už dozrávají, zase „frčí“ samosběry a obchody a tržiště mají doslova jahodové žně. Pojďme se podívat, jaká znamení horoskopu milují sladké plody přelomu jara a léta, a co z nich připravují.

Jahody mají rádi všichni

Voňavé a slaďoučké jahody mají rádi děti i dospělí. Někdo si je jen tak uzobává, jiný je zase potřebuje mít rozmačkané s cukrem a smetanou. Pro milovníky sladkých jídel se nabízí celá paleta receptů.

Kdo by si nedal jahodový cheesecake nebo kynutý koláč s jahodami? A knedlíky plněné jahodami, bohatě sypané strouhaným tvarohem a cukrem, na závěr přelité rozpuštěným máslíčkem – těm neodolá snad ani zarytý nepřítel sladkých jídel.

Pokud už se jahod a různých jídel z nich nemůžete dočkat, možná patříte mezi pět následujících znamení horoskopu.

Beran (21. března – 19. dubna): Preferuje snadné recepty

Lidé narození ve znamení Berana jsou temperamentní a okamžitě se nadchnou pro nové věci. Na druhou stranu jsou trochu líní, pokud je něco nebaví nebo se jim to nechce dělat. Zato rádi poučují ostatní.

A tak je to i s vařením a pečením. Beran by si rád pochutnal na moučníku s jahodami, ale vrozená pohodlnost mu brání ho připravit. Tak se spokojí s pojídáním samotných jahod nebo si připraví naprosto jednoduchý jahodový sorbet či klasický jahodový koktejl jen z mléka, cukru a jahod.

Blíženci (21. května – 20. června): Rádi se předvádějí

Blížencům je vlastní určitá rozpolcenost. Jsou neklidní a skáčou od jedné činnosti ke druhé. Nenávidí samotu. Proto rádi chodí do společnosti a baví je navazovat nové kontakty.

Říká se, že Blíženci jsou občas trochu lakomí, ale když někoho pozvou na návštěvu, rádi se předvedou. K tomu jim nahrává i jahodová sezóna, kdy objektům svého zájmu naservírují skvělé palačinky s jahodami a zakysanou smetanou.

Lev (23. července – 22. srpna): Má rád výzvy

Lvi jsou typicky letní znamení, kterým vládne Slunce. Všude, kde objeví, tak doslova září. Potřebují být středem pozornosti, to je maximálně nabíjí další energií. Průměrnost je jim cizí, a to naprosto ve všem. 

Nemůžeme očekávat, že by se Lev každý den otáčel v kuchyni. Když už se ale rozhodne něco uvařit či upéct, stojí to za to. Čerstvé jahody miluje a pro přátele pak připravuje třeba tento jahodový koláč z křehkého těsta, nebo nepečený piškotový dort s jahodami, který kromě báječné chuti i excelentně vypadá.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince): Hlídá, co právě letí

Nové příležitosti vyhledávající Střelci jen tak nepropadnou lítosti, když se jim něco nezdaří. Jsou velkorysí a přátelští a nesmí chybět tam, kde se něco děje. Zajímá je všechno, co je právě „in“ a v módě.

Nepřekvapí, že se vydají na samosběr jahod. Doma pak přebytky pilně zavařují, vaří marmelády, sirupy nebo zamrazují. Na čerstvých plodech si také rádi pochutnají a nějakou dobrotu z nich vytvoří. Kromě ovocných knedlíků a různých koláčů překvapí i jahodovými těstovinami, které jsou variantou nudlí s mákem.

Ryby (19. února – 20. března): Kreativita na prvním místě

Uměleckým talentem obdařené Ryby se často uplatní v uměleckých profesích. Přestože tito svobodomyslí jedinci nemají rádi žádná omezení a uchylují se do světa fantazie, k profesním cílům přistupují rozvážně a zodpovědně.

Stejně tak se chovají i v kuchyni. Z jahod vytvářejí neuvěřitelně kreativní a časově náročné dezerty. Není divu, že nemají problém se pustit do miniaturních větrníčků z odpalovaného těsta s jahodami.

Pokud patříte mezi znamení, která tu tentokrát nejsou, nezoufejte. Každý milovník jahod nemusí připravovat složité pokrmy. Trocha jahod s kopečkem šlehačky někdy úplně stačí. 

Náš tip: Jahodové knedlíčky z tvarohového těsta podle našeho video receptu jsou hotové za chvíli.

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

tasteofhome.com: The Best Spring Strawberry Dessert for Your Zodiac Sign

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více