Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Přeji hezkou sobotu :-K, na víkend vařím kuřecí vývar s nudlemi a segedínský guláš s knedlíkem. K večeři francouzské brambory a k tomu zavařená červená řepa.

magdalenka: To je velmi chutné, dělala to i moje tchýně, dobře žes to připomněla! Vždycky dělala velký kastrol a za chvilku to bylo pryč, s kouskem do červena vypečeného vepřového, s česnekem a čerstvým chlebem, to byla lahoda! Levné, výživné, plné minerálů. Jíšku vždycky dělala se sádlem a dávala míň cukru, ale každý podle sebe. :-K

Hezký den, dnes pikantní hovězí guláš s noky. Vyzkoušela jsem masopustní koblihy podle P. Maršálka - a musím říct, že je to vynikající. Krásně se pracovalo s těstem. Dokonce jsem vyzkoušela podle Blanky Kašpárkové - kakaový chléb s ořechy. Moc jsem zvědavá jak to bude chutnat. ;-)

Dobrý deň. Dnes má meniny naša dcéra Gabriela. Na jej počesť obľúbené cestoviny so smotanovo- špenátovou omáčkou a bravčovou panenkou ( v pôvodnom recepte kuracie prsia)<3:-*. Krásny slnečný deň vám želám.

Jinak se dnes musí dojíst to, co je v lednici tj. pečené maso, dále bude knedlík a zelí, ale z vývaru z kolena jsem si udělala polévku, šoupla jsem tam prejt a kroupy, hodně česneku a snad to přežijeme :-K

magdalenka: zítra to vyzkouším, máme doma vše, tak snad to zvládnu <3:-K

magdalenka: privarok je moc dobrá věc, já nejradši z fazolek nebo patizonu. S koprem:yes:

Nadja: zadelavana zelenina, ale s jiskou. Z hocicoho - fazolky, tykev, uhorky, kedlubna, ale aj cesnakova, chrenova omacka, sosovicova, fazulova...niektore s mliekom, niektore s vodou...:-8

Simona Skolakova: vyskusaj, jednoduche, rychle a za par korun. Kusok zeli a pretlak...:-8

:-K magdalenka: magdalenko, děkuji za popis receptu - já původně měla dojem, že to je zelí a v něm zamíchané kousky rajčat..... :-O A on prívarok - ale s tím já mám problémy, i když jsem prohlížela recepty na prívarok, tak jsem nepochopila jejich podstatu. Někdy mám dojem, že je to něco jako u nás zadělávaná zelenina, ať už zelí, mrkev, hrášek, .... (dušené na cibuli a nakonec lehce zaprášené moukou). Ta Tvoje fotka u receptu Terezky je asi ono, co popisuješ .....

hazel: to byl rcp od Petram
, který jsem si vybrala už před delším časem. A Tvůj už jsem také viděla.

magdalenka: u nás je jeden rozdíl,že stále řešíme prívarok,to u nás v Čechách fakt neznáme;-)a divíme se,ale myslím,že to ani neumíme připravit,i když to může být fajné!!!;-)

Nadja: to je omáčka-prívarok. Hlávkovú kapustu - zelí nakrájaš, dáš variť. Soľ, bobkový list, čierne korenie. Povaríš, vleješ paradajkovú šťavu, zásmažkou zahustíš, povaríš a dosladíš podľa chuti. V podstate paradajková omáčka s hlávkovou kapustou. :-8 Jednoduché a rýchle. Skvelé napr. s vareným hovädzím mäsom, alebo sekanou.
Podobné niečo tu má tejaja -

Hezky vecer.
u nas zbytek gulase , dnes s testovinami, k tomu salat s baby spenatu.
Videla jsem v obchode ze prodavaji koleno, docela jsem byla prekvapena. Koupim ho zkusim udelat podle nejakeho receptu zde na Topkach. Jak jsem stara tak jsem ho nikdy nemela. Mozna jeste doma, ale vubec si to nepamatuji.

Pohodový večer všem.
;-) magdalenka: :-O paradajková kapusta - to si nějak nedovedu představit ty dvě suroviny spolu - a asi se to podává teplé, když je k tomu sekaná. Zelí čerstvé nebo kysané?:-?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více