Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Nadja: Nadi je to ten druhý recept. Bahula v něm má i brambory, rozmarýn a nemixovala.
Akorát ta omáčka má nějakou divnou barvu 😀

Příjemný den všem - dnes je chladněji a hned se lépe dýchá.
:-K tara23: Jajajajaapaja: možná to bude Vepřová kýta po uhersku od Bahuly:

nebo
Uherská pečeně na smetaně: www.tipnavylety.cz/products/uherska-pecene-na-smetane/

Jajajajaapaja: Jaruš zkus a pak řekneš, já bych omáčku zase musela rozmixovat

tara23: tak jsem hledala, většina receptů je na způsob svíčkové, ale jeden mě zaujal-maso(bylo to hovězí) rozkopat na plát, ten posypat na kostičky nakrájenou paprikovou slaninou a šunkou +nakrájenou cibulkou, zaprášit steouhankou, to upéct na zelenině +paprika a slanině. Samozřejmě osolit, opepřit. Nakonec zakysaná smetana.

Jajajajaapaja: Jaruš tady jsem Uherskou pečeni nenašla. Dělám jí snad 20 let je ze slabé kuchařky "Z babičina receptáře ". Je to podobné jako svíčková, jen je z vepřového, ze zeleniny je tam nejvíc celeru, jsou tam 3 rajčata, koření taky jak na svíčkovou, jen je tam navíc červená paprika.
Je asi podobná jako Bratislavská, nebo Hamburská, jen je vše rozmixované 😀

Veronika.Hrozna: Veru, panenku jsem vcelku opepřila, posypal grilovacím kořením, naolejovala. Druhý den nakrájela na válečky, ty osolila a jemně poprášila polohrubou moukou, a na sádle prudce opekla. Brambory jen osolím a okmínuju.

tara23: Věruš, ty vždycky ukážeš recept co vůbec neznám, vypadá jako svíčková, musím pohledat recept. Vypadá to hodně dobře 👍

Hezký den, konečně chládek 😀. U nás dnes Uherská pečeně na smetaně s knedlíkem 😋:-K. A vypadá to, že zbyde na zítra 👍

tara23: my milujeme br.kaši, ale z některých brambor není dobrá, tak raději udělám šťouchané.

tara23: tak jsem jako děti u tebe Věrko já miluji bram.kaši a pak bram,knedlíky a brambory na všechny způsoby,my jsme oba bramboroví,pamatuji si,že i doma se nedělala kaše z nových brambor,babička vždy říkala z těch to nejde,asi to tak měli v sobě zakořeněné.Nové brammbory jsme mívali s tvarohem a polité máslem když byly ty první a pak na loupačku a to my jako děti měly rády,protože jsme mohli nožíky a loupat si samy🤣

Jajajajaapaja: Ta panenka, je jenom okořeněná a osmažená na oleji? Brambory jsou excelentní, jako od šéfkuchaře.

Nadja: Nadi děti maji br. kaši rády, tak jí vařit musím. Kdyby záleželo na mě, dávám ke všemu vařené brambory, ty mám nejraději 😀.
Manžel o br. knedlíky taky nestojí, já mu říkám, že jednou za čas je přežije. A když je uvařím, tak mi položí otázku. To už je zase jednou za čas? 😁. Ale sní je.
Příští týden už toho moc nenavařím, další pondělí jedeme do lázní. Tak tam se nechám trošku rozmazlovat😀

tara23: také jsem vždy sháněla staré brambory, dokonce nám je jednu dobu nechával známý z vedlejší vesnice z těch, co měl pro koně. A teď místo kaše raději dělám jen šťouchané brambory.

MarcelaPa: Já teda na pozdní brambory nikdy nečekala, ale pořád jsem vaření z nových brambor oddalovala a scháněla staré brambory 😁.
Bojím se každý rok, pak zjistím, že můj strach byl zbytečný, ale za rok se to opakuje.
Zítra přijdou mladí, budu vařit omáčku a tajně doufat, že zbyde na úterý, kdy tady máme děti. Když nezbyde udělám jim kaši 😀

MarcelaPa: jj, u nás také, a já dosud z nových kaši nedělám a knedlíky či noky také ne. Na knedlíky, pokud je vůbec dělám, používám koupený sáček. Petr je nemá rád, raději si dá br.placky, nebo chlupáče ve tvaru noků.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek