Brokolice

Brokolice je zelenina podobná kapustě a květáku. Obsahuje mnoho vitamínů C, B, E, kyselinu listovou, minerály a nezanedbatelné množství vlákniny, Můžeme ji vařit jako polévku, podávat jako přílohu a zapékat ji různými způsoby.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brokolice je zelenina podobná kapustě a květáku. Obsahuje mnoho vitamínů C, B, E, kyselinu listovou, minerály a nezanedbatelné množství vlákniny, Můžeme ji vařit jako polévku, podávat jako přílohu a zapékat ji různými způsoby.
Pesto je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka, ale lze ji připravit i např. z medvědího… Číst dál
Petržel hladkolistá má výraznější chuť než kudrnka, používá se hlavně ve středozemní kuchyni.… Číst dál
Petržel kadeřavá neboli kudrnka je jednou z forem listové petržele. Pochází ze Středomoří a patří k… Číst dál
Pickles je krátce zkvašená zelenina. Může být jednodruhová, ale častěji se používá více druhů. Ke… Číst dál
Piknik je akce mimo dům, výlet do přírody, pozornost se musí věnovat přípravě - tzn. době trvání,… Číst dál
Pilaf je pokrm typický pro východní Evropu a Střední východ. Existuje pro něj množství variant dle… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál