Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kebab

yanull yanull
Kebab

Základem kebabu je většinou kořeněné jehněčí nebo hovězí maso, v muslimských zemích se totiž nekonzumuje vepřové. Někdy se kebab zaměňuje s gyrosem. Pravý turecký kebab je vždy z jehněčího masa a připravuje se na dřevěném uhlí. U nás se kebaby připravují z různých druhů masa na vertikálních grilech, podává se k nim zelenina a balí se do placek.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Al dente

Al dente  je italský výraz, který znamená uvařit na "skus" nebo na "zub". Používá se u těstovin,… Číst dál

Al dente

Alaburky

Alaburky jsou pražené sójové "buráky". Sójové boby se nejprve namočí, tím nabobtnají, poté se scedí… Číst dál

Amarant

Amarant neboli laskavec je prastará plodina. Jedná se o jednoletou teplomilnou rostlinu, která se v… Číst dál

Amarant

Amur

Amur je kaprovitá ryba, u nás nepůvodního druhu. Byla k nám dovezena z důvodu rostlinožravosti, za… Číst dál

Amuse bouche

Amuse znamená "bavit se" a bouche je "pusa". Proto lze celý název Amuse bouche přeložit jako… Číst dál

Amuse bouche

Ananas

Ananas je oblíbené tropické ovoce, které konzumujeme v čerstvém stavu, kompotované, nebo ve formě… Číst dál

Ananas

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Naposledy jste si prohlédli