Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Reny2

lecho: určitě to nevadí, škrob jako škrob ;-).... a dejte vědět, jak vám chlebík chutná....:-)

Pohanku miluju....dělám pohankoto, kaši, polévky, knedlíky, pomazánky, sekanou, nebo jen tak jako přílohu k masu.....ráda zkusím i tyhle škubánky
:-)

Nevím co jsem udělala špatně, ale bábovka vůbec nevyběhla a je zdrcnutá....chuťově dobrá, ale vůbec není nadýchaná....s kávou se sníst dá, ale do bábovky to má daleko....
;-(

Dělávám téměř totožně, klidně přidám i žampiony, ale já dělám z mletého masa....toto je však dobrá rychlovka, když člověk nečekaně musí nakrmit strávníky....;-)

tak toto znám od dětství a běžně dělávám.... velmi chutné a oblíbené jídlo..... moje babička na dotaz co bude k obědu říkala : rezance s kapustou.... a já na ni koukala,jak to dělá.... už 3 roky je dělá andělům a já nikdy nezapomenu.....

Naše babička (nagymama) dělávala ty nejlepší plněné papriky na světe! Takové už nejspíš neochutnám,protože už mezi náma není dva a půl roku ;-( ....rozhodně je plnila mixem vepř. a hov. masa, rýži zásadně syrovou, papriky vložila do hrnce a uvařila ve vodě.....pak je vyndala a do té vody přidala čerstvá rajčata a jeden protlak a vařila....dochutila jen solí a přidala na chvíli kousek celé skořice. Zahustila a zjemnila trochou smetany....papriky pak nakonec jen prohřála a papalo se s bílým maďarským chlebem....to byla taková bašta, že bylo u stolu ticho,jen cinkaly lžíce o talíř a interhotel byl hadra proti tomu....<3:-K:-D:-!

Takže....moje babička (nagymama) žila na Slovensku v Rimavské Sobotě....maminka se tam narodila a obě vajíčko nedávaly a přidávaly polohrubou mouku......a jejich rady vždy byly ... za 1) nikdy nevařit déle než 3-5 minut.....prý by se rozvařily.....za 2) nikdy neproplachovat a za 3) to podivné něco čím pak polévají ve videu by nikdy na halušky nelily.....z rozškvařené slaniny tím tukem trochu polily halušky a brynzu jen rozdrobit a zamíchat.....ona tím teplem krásně povolí a je suprová.....může se přidat ta kys.smetana a já ji mám ráda i navrch a tu slaninku.....dělaly se u nás i halušky s praženým zelím, nebo tvarohem.....znám i s kys.zelím a uzeným,nebo se sýrem.....;-)

mika59: To,co píšete je ta základní polévka ,kterou znám od své babičky....V bodě 3 pak uvádím,že se podle možností dá přidat cokoli,co se vám hodí....např. petrželka, mrkev, celer, ap. Tedy i třeba ty brambory.... ;-) Moje kamarádka přidává rajče a papriku....Nic to však nemění na tom,že základ je základ....tedy sádlo,kmín,paprika,voda,trochu mouky na zahuštění,vegeta a vejce.....:-K

Super....běžím do obchodu pro dýni a vyzkouším....já dělávám z dýně rizoto i bábovku,tak vykouším i toto....s těmi noky to vypadá doooost žravě.... :-D

TytyM: já děkuji....za vaši chválu....a jsem ráda,že i vám chutná.... :-)

Elizo...dnes jsem hledala napad na veprove medailonky a zaujalo mne toto....Do omacky jsem pridala trosinku porku a jedno cerstve rajce,takze i kousku rajcat bylo vice a chut byla malicko jemnejsi....Byly k tomu stouchane brambory a ja si na talir prihodila i par kousku cernych oliv....Musim rici ,ze to bylo bylo super (ostatne jako vsechny tve recepty) ... A co je nejdulezitejsi....chutnalo i mym detem....a ti jen maloco pochvali....takze za mne bodik a velika pochvala....:yes:

myslim,ze lze mirne poupravit,aniz by ztratil tento rcp. na kouzlu....dala bych klidne i jine mleko,napr.ryzove,ovesne,ci sojove....a protoze nemam rada granatove jablko,dala bych klidne maliny....v kazdem pripade zajimava inspirace....:yes::-K:-D

sylva:to mne tesi....

eva hubova: evo omlouvam se tobe i ostatnim.... co je uvedeno v postupu plati....takze 140°C plati.....psala jsem to vleze v posteli a prehmatla se :-S