

Italské vepřové plněné karé v hřibovém krému / Arista di maiale ai porcini
Suroviny
- kus vepřového karé
- plátky mortadely
- tenké plátky prorostlé slaniny (oravské)
- větvičky rozmarýnu
- stonky majoránky (v italském receptu je uvedena šalvěj, tu jsem momentálně neměla)
- olej
- plátek másla
- bylinkami nešetříme
- Recept na hříbkovou omáčku je v odkazu v poznámce
Postup přípravy receptu
Do masa urobime zarezy, ako su stranky v knihe, nedorezeme na spodok. Medzi kazdy zarez dame rozmarin, slaninu, sunku, majoranku. Slaninu ktoru pouzivam, bola slana, takze ja som absolutne nesolila, ani medzi zarezy, ani povrch.
Naplnene maso pevne previazeme a takto pripravene ho na horucom tuku dobre opecieme zo vsetkych stran. Prelozime ho na pekac, tuk po opekani zalejme horucou vodou a podlejeme maso na pekaci.
Na povrch masa dame lupienky masla a pofrkame olivovym olejom. Dame do vyhriatej rury a pecieme pokial nie je maso makke.
Ked maso vyberieme, tak kostrnky z byliniek jednoducho vytiahneme, zdrevnata cas nam ostane v ruke a nebude prekazat.
Poznámka od kuchařky
Ja maso peciem den dopredu. Pred podavanim sa mi vynikajuco kraja, drzi pevne pokope. Ohrejem ho v mikrovlnke a je ako cerstve.
http://www.toprecepty.sk/recept/2090-dubakovy-krem...
moje dalsie recepty najdete na
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Italské vepřové plněné karé v hřibovém krému / Arista di maiale ai porcini
-
Měli jsme včera k obědu tuto dobrotu (bez hříbkové omáčky)
, jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory a bylo to móóóc dobré
-
toto se Ti povedlo,pěkné,tisknu si
-
-
isahu..ty kokso!!!! mas ju nadhernu!!!!!!
-
vybusna, včera jsem podle tvého receptu upekla kýtu, plnila jsem bylinkami, uzenou krkovičkou a hermelínem, dnes jsem jako studené řezy přidala na stůl k ostatnímu občerstvení v rámci manželových narozenin
- zmizela jako první, nestíhala jsem sledovat ruce...
posílám foto, bodík máš už dávno, děkuji za inspiraci
.
-
21
-
pejli....vies co....
ty ma tak viez vzdy ....potesit
-
je to nádhera se na to dívat! Romantika by to byla ochutnávat
-
Je to kraaasne, ja bych prece jen podavala cerstve upecene, nejak mu to z mikrovlnky nejede
Diky za bezva napad na nedelni obed
-
Výbušná
fotky tu ráno v 6:30h. byly. Jídlo vypadá krásně a jsem ráda, že jsi sem přidala takový krásný recept s velmi lákavými fotkami
.
-
Výbušná, to vypadá opravdu nádherně
+18
-
Výbušná, tak ti tu opravdu chybí 4. a 5. fotka, tak je sem zkus dát znova
-
bibi...okrem nej tu boli este dve dalsie...skus sa pozriet na sk stranky na tento recept...mozno mi to z nejakeho dovodu tu neukazuje.....pozri prosim, ci vsetky fotky co su na sk pri recepte, su aj na cz
-
Výbušná, ani já nelituju, že si se spletla a pleť se častěji jo
Ta fotka tu je-jako poslední...
-
tak teraz ani nelutujem, ze som sa *sekla*, je pravda, ze doma som uz na sk, ale musim priznat, ze tam to nezije a tak si niekedy myslim, ze nevarim tak dobre, ako mi tvrdi moj muz....priznavam, ze som jesitna a tolko reakcii som necakala a nesmierne...nesmierne ma potesili...dakujem.
btw....vcera som urcite vlozila aj fotky, ako vyzeralo maso pred pecenim..teraz tu nie su....nevsimli ste si ci tam boli rano?