Dvacetiminutový těstovinový oběd

Suroviny

1 hrnek kolínek
1 hovězí /vepřová konzerva nebo sklenice
(měla jsem domácí, ale dají se koupit dobré třeba z Lidlu)
1 červená paprika
1 velká cibule
2 stroužky nasekaného česneku
1/4 pórku od zelené části
hrst mražené kukuřice
lžíce sádla
mleté chilli
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit kolínka podle návodu. Mezitím na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme česnek, papriku a kmín. Opékáme cca 2-3 minuty a vložíme celý obsah sklenice s masem.

  2. Prohříváme a vařečkou maso rozdělujeme na kousky. Vsypeme kukuřici a nakrájený pórek. Přidáme chilli, pepř a dosolíme. Kolínka, která se zatím uvařila, vytahujeme děrovanou naběračkou a dáváme přímo do pánve.

  3. Přidáme i trochu vody z kolínek a necháme probublat. Vytvoří se krémová konzistence. Klidně ještě trochu vody přidáme, těstoviny ji lehce vsáknou a budou šťavnaté. Dochutíme a rychlý oběd můžeme podávat.

Komentáře k receptu Dvacetiminutový těstovinový oběd