

Dvacetiminutový těstovinový oběd
Suroviny
- 1 hrnek kolínek
- 1 hovězí /vepřová konzerva nebo sklenice
- (měla jsem domácí, ale dají se koupit dobré třeba z Lidlu)
- 1 červená paprika
- 1 velká cibule
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 1/4 pórku od zelené části
- hrst mražené kukuřice
- lžíce sádla
- mleté chilli
- kmín
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Nejdříve dáme vařit kolínka podle návodu. Mezitím na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme česnek, papriku a kmín. Opékáme cca 2-3 minuty a vložíme celý obsah sklenice s masem.
Prohříváme a vařečkou maso rozdělujeme na kousky. Vsypeme kukuřici a nakrájený pórek. Přidáme chilli, pepř a dosolíme. Kolínka, která se zatím uvařila, vytahujeme děrovanou naběračkou a dáváme přímo do pánve.
Přidáme i trochu vody z kolínek a necháme probublat. Vytvoří se krémová konzistence. Klidně ještě trochu vody přidáme, těstoviny ji lehce vsáknou a budou šťavnaté. Dochutíme a rychlý oběd můžeme podávat.