

Vepřové medailonky v omáčce ze sušených rajčat
Suroviny 4 porce
- 600-800 g vepřové panenky
- 1 sklenička sušených rajčat v olivovém oleji
- 2 lžíce hladké mouky
- vývar (asi 400 ml)
- hrst čerstvé nasekané petrželky
- lžíce másla
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, dlaní rozklepneme, osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme olej, ve kterém byla naložená sušená rajčata (asi 4 lžíce) a opečeme na něm plátky masa. Z každé strany opékáme 3-4 minuty a poté maso zabalíme do alobalu a uchováme v teple, nejlépe v mírně vyhřáté troubě.
Mezitím nakrájíme sušená rajčata na tenké proužky a odložíme je.
Výpek z masa zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme pokrájená sušená rajčata a omáčku dobře provaříme, celkově asi 20 minut. Podle potřeby doléváme vývar.
Do hotové omáčky vrátíme maso, přidáme lžíci studeného másla, čerstvou nasekanou petrželku a prohřejeme. Omáčku dosolíme a dopepříme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové medailonky v omáčce ze sušených rajčat
-
moc dobré , přidala jsem ještě kousky nakrájené kapie a jeden stroužek česneku a bylo to super
-
Elizo...dnes jsem hledala napad na veprove medailonky a zaujalo mne toto....Do omacky jsem pridala trosinku porku a jedno cerstve rajce,takze i kousku rajcat bylo vice a chut byla malicko jemnejsi....Byly k tomu stouchane brambory a ja si na talir prihodila i par kousku cernych oliv....Musim rici ,ze to bylo bylo super (ostatne jako vsechny tve recepty) ... A co je nejdulezitejsi....chutnalo i mym detem....a ti jen maloco pochvali....takze za mne bodik a velika pochvala....
-
Právě jsme dojedli a můžu říct, že je to naprostá paráda!
Je tam všechno, co máme rádi. Omáčka je od rajčat příjemně pikantní
Jen jsem nakonec jako přílohu dala těstoviny... :) -
Těší mě vaše komentáře...
Simuš, tak jsi na to přišla dříve, než jsem si dotaz přečetla...
On to není jeden recept, brambory můžou být přílohou k něčemu jinému a stejně tak tohle masíčko lze podávat s různě upravenými brambory, rýží, drobnějšími těstovinami nebo s kuskusem...
Luci, sušená rajčata v oleji mají v každé lépe zásobené sámošce...možná jsi se po nich jen nekoukala.A italské bylinky nevím... Ale určitě něco s podobným názvem distribuuje Kotányi v mlýnku...
Klarisko, neotevřu...ty už máš nápady jak můj manžel...
Já jsem v hospodách dělala (na place) asi deset let každé léto a vím, jaká je to dřina... Ne, že by mě to nebavilo, ale jak stárnu, čím dál víc si vážím svojí práce bádajícího archiváře... -
Eli, moc pěkný recept
+
-
ÁÁÁ, tady vidím Středomořské brambory, to je vtipné, rozdělit jeden pokrm na dva
Také pěkné
-
Kdy už si konečně otevřeš restauraci, Elizo?
-
To se mi líbí a s těmi brambůrkami to musí být super
-
moc pěkný recept
-
Krásný den, recept vypadá moc hezky....z panenky vařím často, ráda bych recept zkusila....prosím kde se dá sehnat sklenička sušených rajčat v olivovém oleji a ještě v jednom receptu jsou napsané italské bylinky. Předem moc děkuji za odpověď a přeji příjemný slunečný den.Lucka
-
Tak jsem zjistila,že černé olivy patří ke středomořským bramborám tedy příloze,pak se to vysvětluje,že jsou též na fotce.Možná by to chtělo do poznámky napsat.
-
Skvělý recept na slavnostnější oběd
Ukládám si a posílám bod
za recept i nádherné fotky.....to se sbíhají sliny hned po ránu
-
Receptík je pěkný a foto,jako vždy
ale zdá se mi,že tam jsou černé olivy,ale v surovinách napsané nejsou nebo se mýlím??
-
Osvědčená minutková úprava ve skvělé kombinaci
+
-
Krásný recept i krásné fotky
+