Den cibule
Cibuli používáme pod vajíčka, do omáček, třeba guláš si bez ní snad ani nedovedeme představit. Však je tu s námi tato zelenina už hodně dlouho. Už… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli používáme pod vajíčka, do omáček, třeba guláš si bez ní snad ani nedovedeme představit. Však je tu s námi tato zelenina už hodně dlouho. Už… Číst dál
Kromě Mezinárodního dne Rosé máme také Národní den Rosé, pro který je vyhrazena každoročně druhá červnová sobota. Není třeba upřednostňovat žádný z… Číst dál
Příprava kuřecích křidélek není náročná a vyjde levně. Proto jsou čím dál více oblíbené i u nás. Snad nejjednodušší je křidýlka okořenit podle chuti,… Číst dál
Fazole jsou semena fazolu, který pochází z Nového světa a jedná se o jednu z nejdéle pěstovaných rostlin na světě. Věděli jste, že na světě byste… Číst dál
Kakaové boby pro výrobu čokolády byly přivezeny do Evropy v polovině 16. století, stejně jako samotný recept na přípravu sladké hmoty, ale čokoláda… Číst dál
Salát spatřil světlo světa na začátku 20. století a údajně je připisován italskému restauratérovi Cesare Cardini. Ten chtěl podávat něco italského,… Číst dál
Grahamové krekry se připravují ze stejnojmenné mouky. Ta je jako mouka celozrnná, jen má hrubší strukturu a jmenuje se po panu Sylvestru Grahamovi,… Číst dál
Křupavá a zlatavá kůrka smaženého kuřete spolu se šťavnatým masem je kombinací, která dokáže rozproudit chuťové buňky každého gurmána. Historie… Číst dál
Čokoláda je v kuchyni prakticky nepostradatelná a lze ji využít na mnoho způsobů. Od výběru a zpracování čokolády se odvíjí chuť dezertu. Čokoláda má… Číst dál
Makarony jsou tradiční italskou přílohou a řadí se u nás mezi oblíbené těstoviny, mezi které patří špagety, penne, ravioli, fusilli a mnoho dalších.… Číst dál
Mandle je jádro plodu subtropické mandloně obecné neboli mandlovníku. Tyto malé oválné plody jsou známé svou bohatou a jemnou chutí, která se hodí… Číst dál
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Jídla z filmů: Připravte si ratatouille z pohádky, špagety pro Lady a Trampa nebo pizzu, kterou milovala Julia Roberts!
Cuketu pěstovali už indiáni, v Evropě ji rozšířili Italové a k nám pak před lety „vtrhla“ jako náhrada okurek napadených plísní
Jak na výborný jarní špenát z kopřiv: Mladé lístky je nutné dobře spařit, pak bude chuť jemná a lahodná