Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – úterý, 3. června 2025

Den donutů Národní den

Den donutů

Donut (z anglického slova doughnut) je pečivo z kynutého těsta ve tvaru prstence. Chuťově se podobá nám známé koblize, a proto se někdy označuje jako… Číst dál

Den vejce Národní den

Den vejce

Vejce, jak jej máme rádi, je specifický útvar složený ze žloutku, bílku a skořápky. Skořápka musí být tak silná, aby udržela ptáka, který má vysedět… Číst dál

Následující významné dny

Den sýrů Národní den

Den sýrů

středa, 4. června 2025

Sýr je mléčný výrobek, který se připravuje srážením převážně pasterizovaného mléka. Nejčastějším mlékem je mléko kravské, ale známe i sýry z ovčího… Číst dál

Den kečupu Národní den

Den kečupu

čtvrtek, 5. června 2025

Kečup je hustá omáčka z rajčat a používá se jako dochucovadlo. Bohužel se na trhu můžeme setkat s nekvalitními rajčaty a náhražkami rajčat za mrkve,… Číst dál

Den perníků Národní den

Den perníků

čtvrtek, 5. června 2025

Perník je oblíbené cukroví složené převážně z mouky, cukru, vejce, medu a koření, které dává perníku charakteristickou chuť i výdrž, perníčky vám… Číst dál

Den ledového čaje Národní den

Den ledového čaje

úterý, 10. června 2025

Čaj se, jak víme, připravuje louhováním částí rostlin v horké vodě. Tím se uvolní do vody látky, které dávají čaji barvu, chuť i vůni. Pravý čaj se… Číst dál

Den sušeného masa Národní den

Den sušeného masa

čtvrtek, 12. června 2025

Sušené maso je dehydratované maso tedy zbavené vody a naložené do soli nebo jiného koření. Podle všeho mělo sušené maso své místo už ve Starém Egyptě… Číst dál

Den bourbonu Národní den

Den bourbonu

sobota, 14. června 2025

Bourbon je americká whiskey, která se připravuje z 51-80 % kukuřice, destilát obsahuje minimálně 40 % alkoholu, ukládá se ke zrání do nových dubových… Číst dál

Marie

Po Út St Čt So Ne

    Marie

    Náhodný recept Zobrazit více

    Nejnovější recepty Více