Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tymián obecný

yanull yanull

Tymián obecný je voňavá bylina, známá jako mateřídouška obecná. Je to nízký polokeř z čeledi hluchavkovitých. Tymián je koření, které tvoří větvičky s lístky, používá se do omáček, nádivek, polévek. Léčivých účinků lze využít k léčbě kašle, dělá se z něj sirup, který milují děti. Léčí bolest v krku a v zažívacím traktu při nadýmání nebo zánětu.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Grundle

Grundle jsou malé rybičky, většinou mřenky, které odjakživa patřily k vodě a podávaly se v rybích… Číst dál

Grundle

Guacamole

Guacamole bychom mohli nazvat avokádovou salsou. Je to naprosto geniální dip, omáčka nebo pomazánka… Číst dál

Guacamole

Guláš

Je mnoho druhů gulášů, které se liší svým názvem podle použitých surovin. Můžeme si pochutnat na… Číst dál

Guláš

Gyros

Gyros je jednoduché, rychlé a velmi chutné jídlo. Pochází z Řecka a dělá se ze skopového masa nebo… Číst dál

Gyros

Halušky

Halušky, slovenský národní pokrm, jsou vlastně noky z mouky a vody. Někdy se přidává i vejce.… Číst dál

Halušky

Halva

Halva (chalva) je jedna z nejstarších orientálních cukrovinek. Její název pochází z arabského slova… Číst dál

Halva

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli