

Bábovka bez vajec
Suroviny
- 30 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg cukru
- 10 dkg rozpušťěné hery (másla)
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 šálku mléka
- 1 prášek do pečiva
- Je možné přidat rozinky nebo ořechy
Postup přípravy receptu
Vše smícháme dohromady a vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Jestli je bábovka upečená vyzkoušíme klasickým zbůsobem píchnutím špejle nebo párátka do těsta.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bábovka bez vajec
-
-
Misa: určite to bude tým medom. pri výmene cukru za med treba dať polovičné alebo radšej tretinové množstvo medu oproti cukru. Tiež sa mi podobné stalo a koláč bol ako betón..
-
Muze mi prosim nekdo rict, zda je v poradku, ze testo se do formy vlit neda, ale jen vyklopit
Misto cukru med a misto mleka, ktere doslo, je 12% smetana. Je to tim medem? Heeelp
-
Bolo to vynikajuce, ja som do cesta pridala mensie kusky čokolády, a chutilo to každemu
-
Vyzkoušeno do mufinů... Přidala jsem margotku a ubrala cukr. Jsou luxusní
-
Výborná!!!!
-
Výborný recept, děkuji
-
Je dobra, je to rychlovka, vydrzi i nekolik dni vlacna. Jen priste udelam z dvojite davky, protoze ji bylo sotva do pul formy. Diky za skvely recept a posilam bodik
-
Vyzkoušela jsem tuto bábovku více méně ze zvědavosti a byla jsem prekvapena výsledkem. Opravdu dobrá a super rychlá. Udělala jsem ji mramorovou. Do světlé části jsem přidala bílou čokoládu a do tmavé mléčnou čokoládu
29
-
Dnes jsem tento recept vyzkoušela. Použila jsem žitnou mouku, výrazně méně cukru, více mléka a do jedné poloviny těsta jsem přidala čokoládový protein... je vynikající! Děkuji za inspiraci
-
Jelikož jsem alergická na mléko, lepek a vejce, tak jsem buchtu zkusila z bezlepkové mouky a mandlového mléka. Přidala jsem trochu škrobu, aby to více lepilo a jelikož mi došel cukr, tak jsem půlku cukru nahradila medem. Ale musím říct, že by těh sladidel stačilo i méně :) Heru jsem taky neměla, tak tam šel slunečnicový olej. Vyšlo to krásně, a i když většinu části mouky tvořila mouka rýžová, tak se buchta nedrolí a dokonce je nadýchaná a nezdrclá :) Mám radost, určitě to zkusím příště znova :)
-
renule:45 minut na 180°C
-
Aveta:dala jsem těsto do forem na muffiny do pulky... pak trochu cokolady a zase těsto a po dopečení jsem jen koukala co dobrého muze byt i bez vajec
-
Dobrý den, Bábovka je výborná. Je to dobrý recept když nemám vajíčka, ale mám na něco chuť.
-
Tak musím říct, že bábovka je chuťově ještě lepší, než moje "osvědčená" ze šlehačky se 4 vejci. Je sice křehčí a u krájení se mi trochu rozpadá, ale to vem čert, je prostě skvělá