Bábovka bez vajec

sykynda Kuchař:

Moučníky , Bábovky 65 názorů

Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů
532

Suroviny

30 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru
10 dkg rozpušťěné hery (másla)
1 vanilkový cukr
1/2 šálku mléka
1 prášek do pečiva
Je možné přidat rozinky nebo ořechy
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme dohromady a vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Aby byla bábovka upečená, vyzkoušíme jí klasickým zbůsobem píchnutím špejle nebo párátka do těsta.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 625 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bábovka bez vajec

  • Jolana Jolana(neregistrovaná)

    Bolo to vynikajuce, ja som do cesta pridala mensie kusky čokolády, a chutilo to každemu
    <3

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Vyzkoušeno do mufinů... Přidala jsem margotku a ubrala cukr. Jsou luxusní :yes:

    Odpovědět

  • piskaa piskaa

    Výborná!!!! :-K

    Odpovědět

  • :-) :-)(neregistrovaný)

    Výborný recept, děkuji:-)

    Odpovědět

  • naminka naminka

    Je dobra, je to rychlovka, vydrzi i nekolik dni vlacna. Jen priste udelam z dvojite davky, protoze ji bylo sotva do pul formy. Diky za skvely recept a posilam bodik :yes::-p:-8

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Vyzkoušela jsem tuto bábovku více méně ze zvědavosti a byla jsem prekvapena výsledkem. Opravdu dobrá a super rychlá. Udělala jsem ji mramorovou. Do světlé části jsem přidala bílou čokoládu a do tmavé mléčnou čokoládu :yes:29:yes:

    Odpovědět

  • Ivka Ivka(neregistrovaná)

    Dnes jsem tento recept vyzkoušela. Použila jsem žitnou mouku, výrazně méně cukru, více mléka a do jedné poloviny těsta jsem přidala čokoládový protein... je vynikající! Děkuji za inspiraci :-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lillynka Lillynka(neregistrovaná)

    Jelikož jsem alergická na mléko, lepek a vejce, tak jsem buchtu zkusila z bezlepkové mouky a mandlového mléka. Přidala jsem trochu škrobu, aby to více lepilo a jelikož mi došel cukr, tak jsem půlku cukru nahradila medem. Ale musím říct, že by těh sladidel stačilo i méně :) Heru jsem taky neměla, tak tam šel slunečnicový olej. Vyšlo to krásně, a i když většinu části mouky tvořila mouka rýžová, tak se buchta nedrolí a dokonce je nadýchaná a nezdrclá :) Mám radost, určitě to zkusím příště znova :) :yes:

    Odpovědět

  • jjj jjj(neregistrovaný)

    renule:45 minut na 180°C

    Odpovědět

  • pillerovai pillerovai

    ;-)Aveta:dala jsem těsto do forem na muffiny do pulky... pak trochu cokolady a zase těsto a po dopečení jsem jen koukala co dobrého muze byt i bez vajec:yes:

    Odpovědět

  • Eliška Veselá Eliška Veselá(neregistrovaný)

    Dobrý den, Bábovka je výborná. Je to dobrý recept když nemám vajíčka, ale mám na něco chuť. :-)

    Odpovědět

  • Jackie79 Jackie79

    Tak musím říct, že bábovka je chuťově ještě lepší, než moje "osvědčená" ze šlehačky se 4 vejci. Je sice křehčí a u krájení se mi trochu rozpadá, ale to vem čert, je prostě skvělá :yes::-)

    Odpovědět

  • renule renule(neregistrovaný)

    mohu vědět prosím na kolik a jak dlouho se asi peče Děkuji:-p

    Odpovědět

  • leňulík leňulík(neregistrovaný)

    bábovka nádherně nadýchaná,voňavá a velice chutná...vejce mi v ní opravdu nechyběly...jinou už dělat nebudu...:yes:

    Odpovědět

  • silvus silvus(neregistrovaný)

    Suprovni,dle mého názoru lepší jak s vejci :-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo