Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Wasabi

yanull yanull
Wasabi

Wasabi nebo japonský kořen je rostlina původem z Japonska. Roste u břehů řek. Pěstování je poměrně náročné. Na trh se dostává v podobě oddenku, prášku nebo pasty. Ke zpracování lze použít i listy. Wasabi má unikátní ostrou chuť, která připomíná hořčici, používá se k dochucení pokrmů a také k přípravě suši.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Vošouch

Vošouch je jeden z názvů pro bramborák, který je známý z Plzně a jeho širokého okolí. Jedná se o… Číst dál

Vošouch

Vuřt

Slovo vuřt nám z pusy moc nejde, častěji říkáme buřt, ale v každém případě je to uzenina různé… Číst dál

Vuřt

Výpek

Výpek je šťáva s tukem, který nám zůstane po upečení masa. I ten se dá poté zpracovat. Buď z něj a… Číst dál

Whisky

Alkoholický nápoj whisky vzniká destilací obilí a poté zráním v dřevěných sudech. V USA se vyrábí z… Číst dál

Whisky

Wok

Wok pánev určitě nechybí v kuchyních, kde připravují asijská jídla. Někdy se mu říká čínská pánev.… Číst dál

Wok

Worcestrová omáčka

Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Naposledy jste si prohlédli