Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu

suslajda Kuchařka:

Vepřové maso 21 názorů

Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů
530

Suroviny

1 vepřové koleno
sůl
černé pivo
Na marinádu:
150 ml 10° černého piva
2 lžíce třtinového cukru
čerstvý zázvor asi 2 cm
4 lžíce ostrého kečupu
1 lžíci sójové omáčky
1 lžíce dijonské hořčice
4 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku zahříváme pivo s cukrem dokud se cukr nerozpustí. Přidáme rozetřený česnek, nakrájený zázvor a na mírném ohni vaříme asi 8 minut. Dále přidáme kečup, hořčici a sójovou omáčku, řádně promícháme a ještě asi 5 minut za stálého míchání vaříme.

  2. Koleno na jedné straně nařízneme až ke kosti, dále nařezáváme kůži po celém obvodu kolena. Osolíme a snažíme se sůl vetřít do všech zářezů. Osolené koleno přendáme do mísy, potřeme marinádou a opět se snažíme jí co nejvíce vetřít do všech zářezů. Mísu přiklopíme a necháme 24 hodin v chladu marinovat.

  3. Koleno přendáme do pekáče, vytřeme veškerou marinádu, dáme do pekáče na koleno, podlijeme černým pivem. Vložíme do vyhřáté trouby na 220°C a necháme asi 20 minut péct.

  4. Poté snížíme teplotu na 150°C a necháme za občasného podlití pivem, nebo přelévání výpekem péct 2-3 hodiny. Podáváme s pečivem jak teplé tak i studené a zapíjíme dobře vychlazeným pivečkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 155 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu

  • dadka dadka

    koleno a pivo koupeno,zítra se dá marinovat a v sobotu bude perfektní večeře:-p

    Odpovědět

  • Miluška Pešková Miluška Pešková(neregistrovaný)

    Právě jsem tento recept oběvila a už se těšín až kolínko udělám:-8

    Odpovědět

  • dadka dadka

    to musí být moc dobré:-p

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    Honza:děkuji za a jsem ráda, že chutnalo:-K

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Udělal jsem podle receptu na Nový rok a opravdu vynikající.:-p

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    Katastrophe:já děkuji za vyzkoušení a jsem ráda , že rodině chutnalo;-):-K

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Já sice koleno moc nemusím (jsem preparátor :-8 ), ale dělala jsem ho podle tohoto receptu už dvakrát a u rodiny se to vždy setkalo s úspěchem, takže děkuji za recept :yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    martiline:Děkuji a moc mě těší, že vám chutnalo:-K:-K

    Odpovědět

  • martiline martiline

    :-) Chválím recept. Pečené kolínko dle tohoto receptu jsme měli dnes k obědu. Naložené bylo nakonec tedy 2 dny. Bylo vykostěné, takže mu stačilo péct dvě hodiny + půl hodiny pečení střídavě horkovzduch a gril. Masíčko se jen rozpadalo a rodina chválila a chválila :-) ... prý mám tlumočit velkou pochvalu i autorovi receptu. :-) K tomu chléb, dospělí vychlazené pivečko ... a ještě jsem umíchala křen, hot kečup a trošku hořčice :-) ...

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    jana:ne marinádu dáme do pekáče:-8

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    vytřít veškerou marinádu... tzn ... dát všechnu pryč?:-O

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pepe: :-O :-)) Na kůži z dobře upečeného kolena si pochutnám víc než na samotném mase:-p a vyhodit ji by mě ani nenapadlo.

    Odpovědět

  • Josifek Josifek

    Pepe::no::no: a co teprve taková husa pečená bez kůže....hi hi ...:-D

    Odpovědět

  • Pepe Pepe(neregistrovaný)

    U nás sa na stastie koleno predáva ocistené (bez koze), co výrazne skracuje cas prípravy a nakoniec sa netreba namáhat z jej odstránením, pretoze aj tak je to len na vyhodenie.

    Odpovědět

  • bresta bresta

    toprecepty.cz:Sliny až na bradě,paráda-K:-K

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo